Kulturní přehled pro srpen 2024

Pravidelné letní akce před Střelnicí i v baru Letňák nebo další letní promítání v Maškově zahradě. Srdečně zveme na hudební i filmový srpen.

Kulturní přehled pro srpen 2024

(změna programu vyhrazena)


čtvrtek 1. srpna 2024

Vojta „Kiďák“ Tomáško - Recitál

Vojta „Kiďák“ Tomáško, vlastním jménem Vojtěch Tomáško je trampský a folkový písničkář, kromě jiného zakladatel a bývalý člen loketské trampské skupiny Roháči, s níž vystupoval od jejího založení v roce 1975 až do roku 1984. Je držitelem několika Port. V současnosti vystupuje sólově.

Koncert, Letňák bar od 19:00, vstupné v předprodeji 150 Kč


pátek 2.srpna 2024

Roman Piroch & Vltavín

„ Naše muzika poletuje éterem neuvěřitelných dvacet šest let. Vždycky jsme hráli vlastní tvorbu. Za ten dlouhý čas vzniklo více jak šest desítek písní, které jsou zaznamenány na pěti CD a které přivážíme posluchačům do klubů a hospůdek, ale zazněly i na festivalech jakými byly Stodola Michala Tučného, Porta, Mohelnický dostavník, Zahrada. Nezapomenutelnými se staly výroční koncerty s hosty, při kterých Vltavín spolupracoval s významnými hudebními i hereckými osobnostmi, jakými jsou Václav Neckář s bratrem Janem Neckářem, Wabi Daněk, Miloš Dvořáček, Věra Martinová se sestrou Lenkou Slavíkovou, Ondřej Vetchý, Ivan Hlas, Olin Nejezchleba, Norbi Kowácz, Jaroslav Samson Lenk, Jamie Marshall z Londýna, Jindřich Šťáhlavský, Aleš Cibulka. Největší potěšení nám však přinášejí vlastní koncerty, kde si naše písničky nachází stále nové a nové posluchače, a kde opravdu cítíme, že předáváme radost. Jsme parta muzikantů, kteří jdou společně po jedné cestě. Můžete se těšit na dvě hodiny pohodové muziky. Uslyšíte průřez naším repertoárem i novinky." - Váš Vltavín

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


PIROCH A VLTAVÍN.jpg


sobota 3. srpna 2024

Funny Grass

Kapela Funny Grass byla vždy zaměřena převážně na tradiční bluegrass, dále pak na country a irskou muziku, v repertoáru má stále více i vlastních písní. Nástrojové obsazení je zcela typické pro bluegrassovou muziku, tj. kytara, mandolína, kontrabas, banjo, dobro, v některých písních foukací harmonika, eventuálně housle, nebo irská píšťala. Kapela vznikla v roce 2002, původně jako nepojmenované seskupení několika kamarádů muzikantů z různých bluegrassových kapel, která se sice rozhodla věnovat vlastní tvorbě s vlastními texty i melodiemi, ale neopustila ani své oblíbené skladby z tradičního bluegrassu, country, westernswingu, honkytong apod.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


5.– 9. srpna 2024

Letní promítání v Maškovce

Letní kino ve Skálově ulici je letos z důvodu rekonstrukce zavřené. Mnozí filmoví nadšenci se tak musí obejít bez oblíbené prázdninové zábavy. O zážitek pod širým nebem ale tak úplně nepřijdou. Kultura Turnov nabídne už podruhé ve spolupráci s Městskou sportovní Turnov pět večerů s filmovými hity, které budou promítány po setmění v areálu koupaliště v Maškově zahradě. Bazény budou během večerního promítání uzavřené.

Každá projekce bude začínat přibližně ve 21:15, až se dostatečně setmí. Areál se pro návštěvníky otevře vždy nejpozději ve 20:30, aby měli čas se v klidu usadit a dát si třeba i něco dobrého na zub.

Program promítání

5. srpna Jedeme na teambuilding

6. srpna Nerozlučná dvojka

7. srpna Samotáři

8. srpna Gump – jsme dvojka

9. srpna Franta mimozemšťan

Filmová projekce, areál koupaliště Maškova zahrada, vždy od 21:15, jednotné vstupné na místě 100 Kč


135-Kino Masˇkovka-srpen-web.jpg


středa 7. srpna 2024

Dětská středa: Loutky

Středy u baru Letňák patří dětem! Tuto středu si zopakujeme výrobu loutek. Přijďte si s dětmi vytvořit loutky podle své vlastní fantazie. Vše potřebné pro vás bude připraveno.

Tvořivé odpoledne pro děti, Letňák bar od 16:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


čtvrtek 8. srpen 2024

Prázdninový Kavárenský kvíz

Osmá sezóna Kavárenského kvízu v květnu skončila, ale nezoufejte, letos poprvé se uskuteční speciální prázdninový kvíz, aby čekání na novou sezónu nebylo tak dlouhé.

Kvíz se odehraje u baru Letňák ve Skálově ulici, takže letní atmosféra bude zajištěna! Těšte se tradičně na pětici soutěžních okruhů vždy po 11 otázkách (10 + bonus). Hlasování bude opět skrze naši aplikaci, kterou už dozajista dobře znáte.

Kvíz/soutěž, Letňák bar od 18:00, vstupné pro jeden tým: 200 Kč


113-Pra´zdninovy´ Kava´rensky´kvi´z-web.jpg


pátek 9. srpna 2024

Jen tak na pohodu

Hudební seskupení Jen tak na pohodu bylo založeno Jirkou Vávrou a Pepou Košťákem v dubnu 2021. Časem se přidal na bicí Honza Paulík a na baskytaru Tomáš Sutr. Přijďte si poslechnout české i slovenské převážně rockové pecky v jejich podání.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 10. srpna 2024

Ba naopank

Psycho-punk-popový kvintet z Turnova vznikl v roce 2009 v reakci na předsmrtnou strnulost místní hudební scény. Každý z jeho úderných songů je jako defibrilační výboj vedený do selhávajícího srdce Českého ráje. Elektrizující nasazení, injekce živelnosti a skalpel vtipu přimějí i nejchladnější ležáky vstát a křepčit.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


středa 14. srpna 2024

Dětská středa: Kamínkování

Středy u baru Letňák patří dětem! V polovině srpna se k baru Letňák vrátí oblíbené kamínkování. Přijďte si s dětmi nakreslit originální kamínek a odnést si tak hezkou vzpomínku, kterou po vzoru tisíců lidí můžete poslat dál do světa. Barvy i kamínky pro vás budou na místě připravené.

Tvořivé odpoledne pro děti, Letňák bar od 16:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


čtvrtek 15. srpna 2024

Slam Poetry Exhibice

Lidé, slova a gesta. Sem tam rým. Poetika všude! Už zase v Turnově! Slam Poetry je žánr performativní poezie s umělectvem bez rekvizit a kostýmů, jen vlastními texty. Nebo improvizací. Je to vše, co není něco jiné. Vítěz může být jen jeden. A rozhodne o něm porota složená z vás, diváků.

Vystoupí:

Mango - exaktně-sportovní duše s poetickým přesahem

Sufjan - původem sudetský slamer, básník, student práv

Strýc Pepin - mistr ČR 2022, slamový dravec z toho nejostřejšího Ústí v republice

Struno Lam

Matěj Plachta

Pogo

Slam Poetry Exhibice, Letňák bar od 18:00, v předprodeji 150 Kč / na místě 180 Kč


pátek 16. srpna 2024

Bunch of Folks

Moderní bluegrass liberecké kapely. Těšte se na večer plný akustické hudby na vlně rytmu americana, folku a drsného severského bluegrass.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


BUNCH OF FOLKS.jpg


sobota 17. srpna 2024

Marie Špačková Ouhrabková

Marie Špačková Ouhrabková narozená v podzámčí Hrubého Rohozce je absolventkou SUPŠ Turnov a zlatnickému řemeslu se věnovala celý život. Zároveň také svému velkému koníčku a tím je zpívání, skládání písniček a hra na kytaru, hlavně 12strunnou. Vystupuje na vernisážích, v klubech, v domovech pro seniory, na hradě Valdštejně, na různých veřejných i soukromých akcí, např. Jičín město pohádky. Na svém kontě má již dvě CD Písničky o Českém ráji a Rok v Českém ráji aneb s písní od jara do Vánoc.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


neděle 18. srpna 2024

EOS: Leonardo – nejslavnější díla

Dokument z cyklu Exhibition on Screen (Výstavy na plátně). Leonardo da Vinci je považován za nejslavnějšího umělce všech dob. Film ze série Exhibition on Screen se detailně soustředí na jeho kompletní výtvarnou tvorbu, uvidíte tak obrazy jako Mona Lisa, Poslední večeře, Dáma s hranostajem, Madona ve skalách a mnohé další. Vydejte se na cestu do galerií a muzeí v osmi zemích světa a získejte nový svěží pohled odhalující jednu z nejpozoruhodnějších osobností historie. „Monu Lisu jste viděli milionkrát, ale nikdy takhle blízko.“ – Total Film Magazine.

Filmová projekce, kino Sféra od 17:00, základní vstupné 150 Kč


středa 21. srpna 2024

Dětská středa: Odznáčkování

Středy u baru Letňák patří dětem! Přijďte s dětmi odznáčkovat! Své oblíbené motivy nebo kresby si domů odnesou v podobě odznáčků.

Tvořivé odpoledne pro děti, Letňák bar od 16:00, poplatek za jeden odznáček: 40 Kč


čtvrtek 22. srpna 2024

DJ Sven Jansen: All Groovy Sounds

Přijď si do letňáku užít poklidný večer s elektronickou hudbou. Tyhle songy všichni dobře známe.

Party, Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


pátek 23. srpna 2024

Snap Call

Snap Call je rock’n’rollová skupina z Turnova, založena byla v roce 2012. V roce 2015 kluci vypustili debutový singl She’s On Fire i s videoklipem. V témže roce zvítězili v celonárodní soutěži kapel Skutečná Liga, čímž nastartovali spolupráci s agenturou N.S.E.F. a letní festivalovou sezonu 2016. Během covid pauzy kapela připravila nový materiál a na jaře 2021 započalo nahrávání ve studiu RESOUND.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 24. srpna 2024

The BandA

Uskupení The BandA vzniklo jako oživení hudebního projektu Panda Diplomacy, kde z původního obsazení zůstali Christopher Aycox - kytara, zpěv a Radka Pychova - zpěv. Přibyla rytmická sekce ze skupiny ToToWoNo Tomáš Vágai - bicí a Martin Hety Heteš - basa. Ke spolupráci byl přizván někdejší spoluhráč z Panda Diplomacy Karel Korous - klávesy (Anabáze, Cower power) a na postu sólového kytaristy se nakonec usadil James Fleming - sólová kytara. Nenechte si ujít jejich ultra soulové vystoupení v rámci Turnovského léta.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


středa 28. srpna 2024

Dětská středa: Orientační běh

Středy u baru Letňák patří dětem! Přijďte si s dětmi vyzkoušet orientační běh!

Sportovní odpoledne pro děti, Letňák bar od 16:00, poplatek za jedno dítě 50 Kč


čtvrtek 29. srpna 2024

DJ SAli: Electroswing

Rozloučení s létem u baru Letňák.

Party, Letňák bar od 18:00, vstupné dobrovolné


DJ SALI.jpg


pátek 30. srpna 2024

FD Band

Kapela vznikla v létě roku 2007 v podhoubí turnovské hudební scény. Na počátku společného zkoušení se věnovala převážně převzaté české tvorbě vybrané frontmanem kapely Frantou Tomášem. Postupem času se nabalovaly další a další skladby z širšího spektra interpretů i zemí původu. Nicméně veškerý repertoár zůstal zaměřením stejný a to ryze bigbeatový, až rockový.

Dle počátečních písmen ve jménech a přezdívkách (Franta, Falťák, Deky, Dan) se kapela pojmenovala právě FD band. Kapela dnes vystupuje v obsazení: František Tomáš - kytara, zpěv, Dan Hybler - sólová kytara, zpěv, Jan Dékány - baskytara, zpěv, Aleš Nypl - kytara, zpěv, Pavel Faltus - bicí nástroje, Martin Holan - harmonika.

Zazní písně Petra Kalandry, Oborohu, Vladimíra Mišíka nebo Buty. A taky The Beatles, Erica Claptona, Lennyho Kravitze, Carlose Santany a dalších.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné


sobota 31. srpna 2024

Turnovské orchestrální sdružení

Orchestr byl založen v roce 1891 a sdružuje hudebníky ze širšího regionu Turnova. V repertoáru převládají díla z období baroka a klasicismu, ale objevuje se i tvorba moderních skladatelů.

Turnovské léto/koncert, před Střelnicí od 19:00, vstupné dobrovolné

Náhled pro tisk
Vytvořeno 18.7.2024 10:12:28 | přečteno 0x | marcela.jandova

Zařazenočt 18.07.2024 10:07:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/kultura/kulturni-prehled-pro-srpen-2024.html
guidwww.turnov.cz clanek 356984

Související témata

Letní výprodej
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.