V dětské části cvikovské léčebny respiračních nemocí mají novou plynovou kotelnu

Výměnu více než dvacet let starých plynových kotlů Volf za nové středotlaké kondenzační kotle UNICAL o celkovém výkonu 1,2 MW. To přinesl v červnu letošního roku dokončený projekt v dětské části Léčebny respiračních nemocí ve Cvikově. Celkové náklady činily 9.992.135,83 korun včetně DPH. Výstavba začala předáním staveniště v únoru 2024.

„Staré atmosférické kotle byly za hranou životnosti. Nové tři kotle – každý o výkonu 400 kW – posunou kvalitu cvikovské léčebny zase o výrazný kus dále. Rekonstrukce přinesla také kromě jiného modernizaci přidružené plynové regulační stanice a vydláždění prostorů interiéru. Jedná se tedy nyní o novou, čistou a moderní kotelnu, která bude sloužit další desítky let,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví. „Je potřeba také dodat, že částku za rekonstrukci si v podstatě zaplatila sama léčebna, která před nedávnem uspěla v dotačním programu na rozvody kyslíku, a tak finanční prostředky vyčleněné na tento projekt využila na kotelnu.“

V dalších etapách plánovaných rekonstrukcí a energeticky úsporných opatření by se ve cvikovské léčebně mělo nahradit původní ocelové potrubí spojující kotelnu s předávacími místy jednotlivých objektů potrubím předizolovaným. Dále bude brzy možné jako náhradní palivo využívat lehký topný olej. V neposlední řadě bude Liberecký kraj pokračovat v zateplování objektů a bude se zasazovat o vystavění obnovitelných zdrojů energie v areálu.

Významnými stavebními úpravami prošel pavilon Léčebny respiračních nemocí v Martinově údolí ve Cvikově na podzim roku 2022. Získal kompletní zateplení, nová okna s elektrickými venkovními žaluziemi, rekonstrukce se dočkala také střecha.

Dětská část prošla v letech 2020 a 2021 rekonstrukcí za 10,5 milionu korun. Konkrétně se jednalo o pavilon C. Byly vybudovány sprchy a toalety, herny dostaly nové vybavení, dětem nově slouží tři kolotoče a keramická dílna. Do Martinova údolí dorazil nový traktůrek, výměnou prošel nákladní výtah a opravy se dočkaly sprchy.

V roce 2023 začaly další dva projekty. Kromě nových rozvodů kyslíku za 17,3 milionu korun se jedná o zateplení střech, teras, vnějšího pláště, venkovních elektrických žaluzii v pavilonu A za 26 milionů. Vedení léčebny také prověřuje možnost nainstalovat fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 200 kWp.

Galerie

DSC 1173
DSC 1184
DSC 1123
DSC 1181
DSC 1199
DSC 1178
DSC 1209
DSC 1176
DSC 1175
DSC 1174
DSC 1135
DSC 1162
DSC 1151
DSC 1150
DSC 1147
DSC 1139
DSC 1111

Zařazenočt 18.07.2024 12:07:00
ZdrojLiberecký kraj
Originálkraj-lbc.cz/aktuality/v-detske-casti-cvikovske-lecebny-respiracnich-nemoci-maji-novou-plynovou-kotel...

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.