Události řešené MP PV z týdne 29/2024

Události řešené MP PV z týdne 29/2024

12. 7. 2024
Skončil na záchytce. Ve večerních hodinách si přivolal silně podnapilý muž strážníky s tím, že byl napaden jiným mužem. Na uvedeném místě hlídka zkontaktovala devětačtyřicetiletého oznamovatele. Ten byl ve značně podnapilém stavu a zrovna močil na veřejnosti. Jeho tvrzení o napadení se nezakládalo na pravdě. Naopak vyšlo najevo, že se on sám choval nevhodně v restauraci, před kterou se nacházel. Dožadoval se nalití alkoholu, což mu bylo pro jeho podnapilý stav obsluhou odmítnuto. Před odchodem pokřikoval na ostatní hosty. Poté navštívil další restauraci, kde opět nebyl obsloužen. I tam se choval nevhodně a pořád se do restaurace vracel a požadoval alkohol. Na žádné zákonné výzvy strážníků nereagoval. Z vnitřních prostor byl za použití donucovacích prostředků vyveden. Orientační dechovou zkouškou u něj byla naměřena hodnota 1,82 promile alkoholu v dechu. Následně byl převezen do nemocnice, kde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytku. Za doprovodu strážníků byl devětačtyřicetiletý muž převezen do Olomouce, kde si jej převzal zdravotnický personál protialkoholické záchytné stanice. Přestupky proti veřejnému pořádku, ze kterých je muž podezřelý, projedná příslušný správní orgán.

14. 7. 2024
Napadení psem. Krátce před polednem se na linku 156 obrátil muž s tím, že jeho ženu při venčení psa napadl jiný pes. Strážníci na místě zjistili, že oznamovatel a dvaašedesátiletá žena procházeli kolem domu, ze kterého náhle vyběhl pes střední velikosti a dorážel na jejích psa vedeného na vodítku. Žena chtěla případnému pokousání svého psíka předejít, a proto ho vzala do náručí. Při tom jí napadající border kolie kousla do stehna. Majitelka border kolie se nacházela na místě a strážníkům uvedla, že její pes se dostal ven dveřmi, které nechala pootevřené, když šla před dům a to zrovna v okamžiku, kdy kolem procházel pár se psem. Celou událost strážníkům seniorka potvrdila. Zraněná žena uvedla, že vyhledá lékařské ošetření. Obě ženy si navzájem předaly kontakty a dohodly se na dalším postupu a řešení celé situace. Jelikož osmdesátiletá žena neučinila opatření proti úniku psa a ten následně zranil jinou osobu, je podezřelá z přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Celý případ projedná příslušný správní orgán.

Pokousání psem.jfif, obrázek se otevře v novém okně

16. 7. 2024
Preventivní akce zaměřená na cyklisty. V dopoledních hodinách proběhla na cyklostezce na ulici Rejskova preventivní akce pod názvem „ Na prázdniny bezpečně“. Akce byla zaměřená na cyklisty a jejich povinnou výbavu jízdního kola a také na to, zda dodržují pravidla silničního provozu. Během dvou hodin strážníci zkontrolovali 32 cyklistů. Jedenáct cyklistů mělo kolo naprosto v pořádku. U 21 kol chyběly některé z předepsaných odrazek. Poněvadž se jednalo o preventivní akci, dovybavili strážníci těmto cyklistům kolo nalepením reflexních samolepek, které plně nahradí chybějící odrazky. Výhodou samolepek je to, že se nepolámou a neupadnou, tak jako plastové odrazky. Vzorní cyklisté odjížděli s pochvalou a možností vybrat si malý dárek v podobě reflexního doplňku na oděv. Během akce zaměřené na cyklisty byl paradoxně nejčastější prohřešek zaznamenán u chodců a to nerespektování pravidel provozu na cyklostezce. Někteří chodci zřejmě vůbec netušili, že tyto komunikace slouží výhradně pro cyklisty. Nejzávažnějšího přestupku mezi cyklisty se dopustily osoby mladší 18 let a to tím, že při jízdě na kole nebo koloběžce neměly na hlavě nasazenou přilbu. Takových hříšníků bylo 10. Někteří z nich se vymlouvali, že přilbu nemají, jelikož jedou na sdíleném kole. Všechny mladé cyklisty bez přilby strážníci řádně poučili o nutnosti používání této ochranné pomůcky. To, že jede osoba, mladší 18 let na sdíleném kole neznamená, že nemusí přilbu používat. Jelikož se jednalo o preventivní akci, řešili strážníci všechny zjištěné přestupky domluvou. V průběhu letních prázdnin budou strážníci v této činnosti pokračovat.

20240716_094540.jpg, obrázek se otevře v novém okně

17. 7. 2024
Z porušení vyhlášky si hlavu nedělal. Ve večerních hodinách vyjížděla hlídka prověřit oznámení o popíjení alkoholu na veřejnosti, kde je to zakázáno. Na ulici Fanderlíkova strážníci zastihli sedět muže podezřelého z přestupku. Třicetiletý muž popíjel z půllitrové lahve vodku a pivo. Strážníci muže poučili o tom, že se nachází na místě, kde je obecně závaznou vyhláškou města Prostějova zakázáno konzumovat alkoholické nápoje. Z části zkonzumovaný alkohol byl hlídkou dotyčnému odebrán. Protiprávní jednání třicetiletého muže projedná příslušný správní orgán.

Odebraný alkohol Fanderlíkova.jfif, obrázek se otevře v novém okně

19. 7. 2024
Neudržel nervy na uzdě. Hodinu po půlnoci strážníci řešili konflikt mezi mužem a ženou. Celou situaci nahlásila prostřednictvím linky 156 jejich dcera. Na uvedeném místě strážníci zkontaktovali muže a ženu, kteří se mezi sebou hádali. Ze zjištěných skutečností vyšlo najevo, že čtyřicetiletý muž při hádce dal facku svojí pětatřicetileté přítelkyni. Viditelné zranění žena neměla a lékařskou pomoc odmítla. V bytě se nacházela i dcera, která celý konflikt sledovala. Muž si za přítomnosti hlídky vzal své věci a z bytu odešel. Veškeré zjištěné skutečnosti strážníci oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Tereza Greplová – MP PV



Zařazenopá 19.07.2024 13:07:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/samosprava/mestska-policie/udalosti-z-uplynuleho-tydne/udalosti-resene-mp-pv-z-tydne...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.