Když má maskování háček

Základem kamufláže elektromobilu Škoda Elroq se tentokrát totiž stal lichoběžník, který v logu značky představuje jak součást úvodního písmene, tak integrovaný háček písmene Š. A právě opakování tohoto detailu v různých velikostech a orientacích tvoří vzor, který má za cíl dát ochutnat vzhled vozu, ale neprozradit detaily. Nemaskovaný vůz plně odhalí až světová premiéra.

Maskovaná Škoda Elroq

Kamufláž s lichoběžníkem vychází z nového grafického vzoru Škoda Auto a zároveň odráží charakter modelu Elroq, který bude prvním vozem značky se zbrusu novým designovým jazykem Modern solid. „Kamufláž vytvořená z motivu háčku zdůrazňuje elegantní a robustní siluetu modelu Elroq. Zároveň dokonale kryje detaily nového modelu a kombinuje naše dvě distinktivní korporátní barvy, čímž poutá pozornost a posiluje povědomí o značce,“ říká k maskování Michael Lansdorf z marketingového oddělení automobilky.

Maskovaná Škoda Elroq

Právě správná kombinace poodhalení tvarů vozu a krytí detailů je při návrhu konkrétní kamufláže největší výzvou. „Potřebujeme jednoznačně předvést identitu značky, ale celek zároveň potřebujeme vizuálně rozbít tak, aby bylo pro lidské oko znesnadněné vnímání tvarů pod kamufláží,“ vysvětluje designér Petr Petzet.

Kde se tu vzal plameňák?

Maskovací převlek vozu má i další háček: na zadních oknech se objevují výrazní plameňáci. „Proč plameňáci? Za prvé, jejich zářivé růžové barvy ostře kontrastují se zelenými barvami značky Škoda. Za druhé mají jistý význam pro Elroq, o čemž se dozvíte více letos na podzim. Těšte se,“ napíná nás Veronika Ziegaus, vedoucí oddělení strategie značky Škoda a produkce obsahu.

61_skoda_elroq_covered_drive_56972a56-1_fbc8ecc5

Lichoběžníkové kamufláži vytvořené z háčku se to daří dokonale. Navazuje v tom na předchozí počiny. Například pro poodhalení nové generace modelu Superb na loňské Tour de France využilo maskování inspiraci mapovými podklady. To odkazovalo na dobrodružného ducha a chuť k objevování, na kterých si značka Škoda zakládá.

Maskovaný Elroq se objevil také na letošní Tour de France. Zdroj: A.S.O./ Charly Lopez

I letos se na Tour de France objevil vůz Škoda v maskování. Byl to právě Elroq s novou kamufláží založenou na háčku a výraznými růžovými plameňáky.

Škoda Elroq

Kompaktní elektrické SUV Elroq je po technické stránce blízkým příbuzným modelů rodiny Enyaq, stojí na stejné platformě MEB. Jde o první vůz mladoboleslavské automobilky, který plně využívá nový designový jazyk Modern solid. Ten přináší třeba novou masku Tech Deck Face nebo logo s nápisem Škoda na přídi. Elroq nabídne dojezd až 560 kilometrů na jedno nabití, výkon až 220 kW a zavazadlový prostor s objemem 470 litrů.

30_skoda_elroq_covered_drive_84c5bfb0-1_684b0895


Zařazenopo 22.07.2024 16:07:00
ZdrojŠkoda auto
Originálskoda-storyboard.com/cs/skoda-svet-cs/kdyz-ma-maskovani-hacek/
KategorieDesign, Elroq, eMobilita, Škoda svět, Udržitelnost

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.