Vyhlášení otevřených výzev k předkládání žádostí o udělení pro rok 2024 – 2. vlna

Evropská komise prostřednictvím agentury HADEA zveřejnila dne 18. června 2024 čtyři výzvy k předkládání Žádostí o udělení grantu v rámci programu EU4Health. Příjem Žádostí o udělení grantu je stanoven do 10. října 2024, 17:00 hod (CET, Brusel).

Témata výzev se týkají rakoviny, dětské onkologie a zdravotní digitalizace a gramotnosti. V přílohách naleznete text všech výzev.

Témata konkrétních výzev a přístup k výzvám přes portál Evropské komise:

Call for Proposal to support integration of cancer images into the federated pan-European infrastructure to foster screening programmes

Otevřená výzva k předkládání návrhů na podporu integrace snímků rakoviny do federované celoevropské infrastruktury na podporu screeningových programů

Kód výzvy

EU4H-2024-PJ-02-1 (CR-g-24-37)

Rozpočet

8 000 000 EUR

Způsobilí žadatelé

Akademická a vzdělávací zařízení, výzkumné ústavy, nemocnice, expertní sítě včetně ERN, organizace občanské společnosti: sdružení, nadace, nevládní organizace a podobné subjekty, soukromé subjekty (pro zisk/neziskové), orgány členských států

Délka podpory

36 až 48 měsíců

Specifické podmínky

Návrhy musí předložit konsorcium nejméně 7 žadatelů z nejméně 7 různých zemí

Další informace a podání žádostí zde:

Funding & tenders (europa.eu)

Call for Proposals to increase health literacy for cancer prevention and care

Otevřená výzva k předkládání návrhů na zvýšení zdravotní gramotnosti v oblasti prevence a péče o rakovinu

Kód výzvy

EU4H-2024-PJ-02-2 (CR-g-24-39)

Rozpočet

5 000 000 EUR

Způsobilí žadatelé

Akademická a vzdělávací zařízení, výzkumné ústavy, nemocnice, expertní sítě, organizace občanské společnosti: sdružení, nadace, nevládní organizace, podniky (včetně sociálních podniků) v oblasti veřejného zdraví, soukromé subjekty, sociální média, tisk a sdružení novinářů, orgány členských států

Délka podpory

36 měsíců

Specifické podmínky

Další informace a podání žádostí zde:

Funding & tenders (europa.eu)

Call for proposals on the development of social services for psychosocial support and rehabilitation for children and their families in paediatric oncology clinics in Member States and countries associated to the EU4Health Programme

Otevřená výzva k předkládání návrhů na rozvoj sociálních služeb pro psychosociální podporu a rehabilitaci dětí a jejich rodin na klinikách dětské onkologie v členských státech a zemích přidružených k programu EU4Health

Kód výzvy

EU4H-2024-PJ-02-3 (CR-g-24-43)

Rozpočet

7 400 000 EUR

Způsobilí žadatelé

Akademická a vzdělávací zařízení, výzkumné ústavy, nemocnice, expertní sítě, organizace občanské společnosti, sdružení, nadace, NNO, soukromé subjekty (pro zisk/neziskové); mezinárodní organizace, orgány členských států, obce a vnitrostátní orgány v oblasti zdraví

Délka podpory

36 měsíců

Specifické podmínky

Návrhy musí předložit konsorcium s nejméně 10 členy z nejméně 5 různých zemí.

Další informace a podání žádostí zde:

Funding & tenders (europa.eu)

Call for Proposals on EU Network of Youth Cancer Survivors

Otevřená výzva k předkládání návrhů pro síť EU Youth Cancer Survivor

Kód výzvy

EU4H-2024-PJ-02-4 (CR-g-24-45)

Rozpočet

5 000 000 EUR

Způsobilí žadatelé

Akademická a vzdělávací zařízení, výzkumné ústavy, nemocnice, expertní sítě, organizace občanské společnosti, sdružení, nadace, nevládní organizace a podobné subjekty

Délka podpory

36 měsíců

Specifické podmínky

Návrhy musí předložit konsorcium nejméně 5 žadatelů z nejméně 5 různých zemí.

Další informace a podání žádostí zde:

Funding & tenders (europa.eu)

Základní pravidla způsobilosti:

Způsobilými žadateli jsou právnické osoby (veřejné i soukromé) založené dle práva EU nebo mezinárodní organizace, které byly zřízeny v některých ze zemí EU, EHP, nebo v zemích přidružených k programu EU4Health (třetí země, kandidátské země a potenciální kandidátské země), případně v zemích, ve kterých probíhá jednání o přidružení, a kde dohoda vstoupí v platnost před podpisem grantu.

Žadatelé a partneři musí být finančně způsobilí, tj. mít stabilní a dostatečné finanční zdroje, aby dokázali garantovat plnění projektových aktivit po celou dobu trvání projektu a byli schopni zajistit jeho spolufinancování.

Žadatelé musí být kvalifikačně způsobilí, mít know-how a zdroje k úspěšné realizaci projektu a mít zkušenost s projekty podobné povahy a velikosti.

Předložení Žádosti o udělení grantu

Žádosti mohou být podány pouze elektronicky prostřednictvím Funding & Tenders portálu Evropské komise. Manuál k vyplňování Žádostí o poskytnutí dotace je k dispozici zde: EU Funding & Tenders Online Manual. Podání Žádosti probíhá v následujících krocích:

  1. Vytvořte si uživatelský účet v sekci Create an account a registrujte organizaci v sekci Participant register, kde budete ověřeni centrální validační službou (ověření REA). K ověření je třeba nahrát dokumenty prokazující právní status vaší organizace. Pokud nejste veřejnou institucí (včetně orgánů státní správy) či mezinárodní organizací a požadujete grant ve výši více než 60 000 EUR, budete požádáni o doložení dokumentů prokazujících finanční způsobilost vaší organizace (tj. výkaz zisků a ztrát, obchodní plán, zprávu o auditu vypracovanou externím auditorem osvědčující výdaje za poslední uzavřený finanční rok, atd.). Po dokončení registrace obdržíte 9ti místní identifikační číslo (Participant Identification Code, PIC).
  2. Podejte Žádost prostřednictvím portálu Funding & tenders portalu, odkaz je k dispozici vždy v konkrétní Výzvě. Samotná žádost o grant sestává ze tří částí:
  • Část A náleží administrativním informacím o Žadateli (budoucí koordinátor, příjemci, přidružené subjekty), je zde požadován souhrnný rozpočet projektu, který vyplňte přímo online.
  • Část B se týká odborného popisu aktivit (tzv, pracovních balíčků). Stáhněte si povinnou Word šablonu, která je k dispozici na samotném Funding & tenders portalu v sekci, kde vyplňujete žádost. Po jejím vyplnění ji přiložte k Žádosti ve formátu PDF.
  • Přílohy, které nahrajte ve formátu PDF (Excel je podporován jen někdy v závislosti na typu souboru):
  • Podrobný rozpočet projektu (vzor je dostupný na stránce každé jednotlivé výzvy)
  • Profesní životopisy hlavních členů projektového týmu
  • Seznam zkušeností s předchozími projekty (klíčové projekty za poslední 4 roky)

Vzor formuláře žádosti o grant bude dostupný na stránkách jednotlivých výzev.

Hodnotící kritéria pro udělení grantu:

  1. Relevance ve vztahu zaměření výzvy (k postupu je třeba získat min. 21 bodů z max. 30 bodů) – jasnost a konzistentnost projektu, jeho cíle a jeho přímá propojenost s tématy a prioritami Výzvy, přidaná hodnota na nadnárodní úrovni/úrovni EU, nadnárodní/EU dopad, možnost využití výsledků v dalších státech, přeshraniční spolupráce, atd.
  2. Kvalita projektu
    1. Struktura projektu (k postupu je třeba získat min. 21 bodů z max. 30 bodů) – technická kvalita projektu, provázanost mezi identifikovanými problémy, potřebami a navrhovaným řešením (logický rámec projektu), metodika realizace projektu (řízení, postupy, časový harmonogram, rizika, monitorování a hodnocení), proveditelnost projektu v navrhovaném časovém rámci, efektivita nákladů (odpovídající rozpočet pro správnou implementaci).
    2. Projektový tým a spolupráce v rámci konsorcia (k postupu je třeba získat min. 21 bodů z max. 30 bodů) – kvalitní konsorcium a projektový tým, doložení kvalifikace a zkušeností zaměstnanců odpovědných za řízení a implementaci projektu, souhrn aktivit žadatele za poslední rok, seznam klíčových projektů žadatele za poslední 4 roky, vhodné postupy a mechanismy řešení problémů pro spolupráci v rámci projektových týmů a konsorcia.
  3. Dopad projektu (k postupu je třeba získat min. 7 bodů z max. 10 bodů) – očekávaný dlouhodobý dopad výsledků projektu na cílovou skupinu/veřejnost, vhodná strategie pro zajištění udržitelnosti projektu po ukončení financování z EU.

Výše grantu EU

Evropská komise poskytuje z programu EU4Health grant do výše maximálně 60 % celkových způsobilých nákladů. V případech výjimečné prospěšnosti může příspěvek EU dosahovat až 80 % způsobilých nákladů.

Za výjimečně prospěšné se považují projekty, kde alespoň 30 % rozpočtu projektu náleží subjektům členských států, jejichž HND na obyvatele je nižší než 90 % unijního průměru, a kterých se účastní subjekty z alespoň 14 členských států, z nichž přinejmenším čtyři jsou členské státy, jejichž HND na obyvatele je nižší než 90 % unijního průměru.

Partnerství v projektech

Projekty financované z programu EU4Health musí mít přidanou hodnotu na úrovni EU. Proto je jedním ze základních požadavků předložení projektové žádosti konsorciem partnerů z alespoň 3 různých zemí účastnících se programu (u některých výzev je dokonce požadováno ještě širší geografické pokrytí).

Při hledání partnerů do konsorcia lze využít nástroj „Partner search“, který naleznete v levém panelu po rozkliknutí odkazu konkrétní výzvy. V této záložce můžete prohlížet nabídky zahraničních organizací a současně (pokud jste registrovaní systému) vkládat vlastní nabídky partnerství.


Zařazenoút 23.07.2024 14:07:00
ZdrojMZČR
Originálmzd.gov.cz/vyhlaseni-otevrenych-vyzev-k-predkladani-zadosti-o-udeleni-pro-rok-2024-2-vlna/
KategorieAktuality, Otevřené výzvy
AutorPetra Bočková
guidhttps://mzd.gov.cz/?p=204203

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.