Veřejný pořádek zhoršují v létě hlučné skupiny lidí v parcích a u bytových domů

V letním období narůstá počet problémů a s tím spojených stížností lidí na různé formy porušování veřejného pořádku ve městě. Přispívají k tomu četné skupiny osob bavících se i popíjejících v parcích a v blízkosti bytových domů. V tomto směru situaci zhoršuje v Mladé Boleslavi velký počet cizinců, ale i bezdomovců či osob s různými formami problémového chování. Město a bezpečnostní složky tyto problémy řeší každý den v mnoha lokalitách."Je to každodenní boj. Těžko to kompletně vyřešíme, ale věnujeme tomu poměrně dost energie, abychom tyto jevy alespoň eliminovali," uvedl primátor Jiří Bouška.
Městská policie řeší denně problémy s popíjením alkohlu na veřejných místech.
Městská policie řeší denně problémy s popíjením alkohlu na veřejných místech.

V minulosti byl velký počet cizinců ve městě především z řad agenturních pracovníků pracujících v automobilce. V souvislosti s válkou na Ukrajině sem dorazila další vlna cizinců. Mnozí z nich se sdružují a relaxují pod širým nebem, ať už je to v parcích, vnitroblocích mezi panelovými domy, na Krásné louce či na dalších veřejně přístupných plochách.
Jak uvedl primátor Jiří Bouška, to přináší řadu problémů, například v podobě opilých osob, rvaček, případně poškozování věcí.. Větší počet lidí se sdružuje například v Novém parku, kolem zábavních nočních podniků například u Máje na třídě V. Klementa či v jiných lokalitách nebo na autobusovém nádraží či v okolí některých obchodů a obchodních center. Město ve spolupráci s bezpečnostními složkami se tomu snaží bránit nasazením co největšího počtu osob v terénu včetně asistentů prevence kriminality a asistentů bezpečného města. Cílem je, aby v nejvíce rizikových lokalitách probíhala co největší kontrolní činnost asistentů i strážníků městské policie.
"Všechny tyto věci řešíme na poradním sboru primátora pro bezpečnost, kde jsou zástupci Policie ČR, hasičů, městské policie, odboru bezpečnosti a prevence kriminality. Zaměřujeme se skutečně v detailu na konkrétní lokality a zjištěné problémy. K tomu nám pomáhají i mobilní kamery, které umisťujeme na nejvíce problémová místa," uvedl primátor.

V průběhu noční směny například z pondělí na úterý hlídky městské policie provedly často i opakované kontroly například v Novém parku, ve 21:31 hodin, u obchodního centra Dubce, na autobusovém nádraží na hlavním nádraží ČD, u garáží Astonka v altánu Na Karmeli, u OC Olympia, v casinech v ulici U Stadionu, ve Štyrsově ulici v okolí Naděje, v zahrádkářských koloniích Za Rozvodnou a Na Radouči a v dalších lokalitách, kde dochází častěji k protiprávnímu jednání nebo v místech zvýšeného pohybu osob. V ostatní době prováděly hlídkovou činnost v katastru města, v rámci které řešily zjištěné přestupky a reagovaly na oznámení občanů a úkoly od operačního střediska.


Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 23.7.2024 / 23.7.2024


Zařazenoút 23.07.2024 12:07:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=83400

Související témata

Šumavský národní park | Věci Veřejné
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.