Pro tři mělnické školy a školku byly vybráni ředitelé. Léto je na školách také ve znamení oprav

Od srpna nastoupí do svých funkcí noví ředitelé tří mělnických škol a jedné školky, na kterých se konala konkurzní řízení. V průběhu prázdnin také probíhají drobné opravy i větší stavební práce, aby děti mohly v září opět bez omezení zasednout do školních lavic. Celkem letos půjde na opravy školních zařízení z městského rozpočtu zhruba 25 milionů korun.
Noví ředitelé škol

Konkurzní řízení na ředitele škol se zpravidla vyhlašují po šesti letech. Novou ředitelku proto bude mít Mateřská škola Mělník v Mlazicích i Základní škola Mělník Pšovka. Svou pozici přitom obhájili ředitelé ZŠ Mělník Mlazice a ZŠ Jungmannovy sady Mělník.

V Mateřské škole Mělník Mlazice odešla do důchodu po 33 letech stávající ředitelka Vladimíra Hořejší. „Paní ředitelce moc děkujeme za její skvělou práci. Ve škole zanechala spoustu dobrého. Dá se říci, že vychovala už dvě generace dětí. Velmi si toho vážíme,“ uvedl starosta Mělníka Tomáš Martinec. Na její místo nastoupí od 1. srpna Hana Doušová. „Jde o dosavadní zástupkyni paní ředitelky, takže bude zachována kontinuita,“ doplnil místostarosta města Petr Kowanda, který má na starosti oblast školství.

Na základní škole v Mlazicích zůstává dosavadní ředitelka Petra Hrušková, podobně jako na ZŠ Jungmannovy sady Dalibor Ullrych. „Při konkurzních řízeních dokázali úspěšně obhájit svou dosavadní práci a představili nejlepší projekty pro další rozvoj svých škol,“ doplnil Petr Kowanda.

Jen na dobu určitou byla jmenovaná ředitelka na Základní škole Mělník Pšovka. Na místo, které dosud zastával pan ředitel Martin Kružica, se sice přihlásilo šest uchazečů, ale rada města se nakonec rozhodla nevyhlásit vítěze. Nový konkurz proběhne s ohledem na co nejplynulejší fungování školy buď v pololetí letošního školního roku, nebo na jeho konci. Do té doby bude zastávat funkci Marie Urbánková, která má s řízením jiných škol již dlouholeté zkušenosti a má předpoklady pro bezproblémové zajištění chodu školy.

„Všem novým ředitelům gratulujeme, přejeme mnoho úspěchů a budeme se těšit na spolupráci s nimi. V zájmu města je, aby školy dobře fungovaly, poskytovaly kvalitní vzdělání a zajistily dětem dobrý start do života. S tím jsme přistupovali i k jmenování nových ředitelů. Na nich bude, aby vytvářeli vstřícné prostředí a školy nejen rozvíjeli, ale také přizpůsobovali výuku novým požadavkům na vzdělávání,“ dodal starosta města Tomáš Martinec, který s místostarostou Petrem Kowandou již v tomto týdnu předal všem čtyřem jmenovací dekrety.

Mělnický Odbor rozvoje města využívá letních prázdnin k investicím do škol. V průběhu července a srpna se chystají opravy mateřských škol Motýlek, Zvoneček, Pohádka, Čtyřlístek. Bude se investovat i do základních škol Mělník Mlazice, Jungmannovy sady, Mělník Pšovka, J. Matiegky, J. Seiferta i do Školní jídelny. „Celkem jde letos o investice za téměř 25 milionů korun. Největší částky letos směřují na opravu fasády ZŠ Seiferta, na opravu kotelny pro základní školu se speciálními třídami, opravu sociálních zařízení na ZŠ J. Matiegky a do hřiště v Mateřské škole Slovany. Aktuálně také intenzivně pracujeme na přípravách nového hřiště v Mateřské škole Čtyřlístek za zhruba 5 milionů korun,“ informoval místostarosta Mělníka Petr Kowanda.

Noví ředitelé škol

  • Starosta Mělníka Tomáš Martinec a ředitel ZŠ Jungmannovy sady Dalibor Ullrych Starosta Mělníka Tomáš Martinec a ředitel ZŠ Jungmannovy sady Dalibor Ullrych
    • Noví ředitelé škol
    • Starosta Mělníka Tomáš Martinec a ředitel ZŠ Jungmannovy sady Dalibor Ullrych
  • Starosta Tomáš Martinec a ředitelka ZŠ Mlazice Petra Hrušková Starosta Tomáš Martinec a ředitelka ZŠ Mlazice Petra Hrušková
    • Noví ředitelé škol
    • Starosta Tomáš Martinec a ředitelka ZŠ Mlazice Petra Hrušková
  • Místostarosta Petr Kowanda, ředitelka ZŠ Pšovka Marie Urbánková  a starosta Tomáš Martinec Místostarosta Petr Kowanda, ředitelka ZŠ Pšovka Marie Urbánková a starosta Tomáš Martinec
    • Noví ředitelé škol
    • Místostarosta Petr Kowanda, ředitelka ZŠ Pšovka Marie Urbánková a starosta Tomáš Martinec
  • Petr Kowanda, Hana Doušová MŠ Mlazice a Tomáš Martinec Místostarosta Petr Kowanda, ředitelka MŠ Mělník v Mlazicích Hana Doušová a starosta Mělníka Tomáš Martinec
    • Noví ředitelé škol
    • Místostarosta Petr Kowanda, ředitelka MŠ Mělník v Mlazicích Hana Doušová a starosta Mělníka Tomáš Martinec
Zodpovídá: Jan Denemark Nováček
Vytvořeno / změněno: 24.7.2024 / 24.7.2024


Zařazenost 24.07.2024 15:07:00
ZdrojMělník
Originálmelnik.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9281&id=29004

Související témata

Ekonomický ředitel
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.