US OPEN: Zisky společností Alphabet a Tesla ovlivňují náladu na Wall Street

  • Indexy na Wall Street otevírají níže
  • Zklamání z výsledků společností Tesla a Alphabet ovlivnilo náladu na trhu
  • US100 klesá na 1měsíční minimum
  • AT&T roste díky lepšímu než očekávanému přírůstku předplatitelů za 2. čtvrtletí
  • Avantor roste díky přírůstku do indexu S&P MidCap 400

Indexy na Wall Street zahájily dnešní obchodování poklesem v návaznosti na včerejší zveřejnění neuspokojivých výsledků společností Alphabet a Tesla po uzavření peněžní seance. Index S&P 500 otevřel o 0,9 % níže, Dow Jones se při zahájení seance obchodoval o 0,5 % níže, zatímco Nasdaq se propadl o 1,5 %. Index Russell 2000 s malou kapitalizací otevřel o 0,5 % níže.

Americký ekonomický kalendář na dnešek zahrnuje některá zveřejnění, například bleskové PMI za červenec ve 15:45 SEČ a údaje o prodejích nových domů za červen v 16:00. Ani jeden z nich však nemá tendenci vyvolávat velké pohyby na trhu na Wall Street. Zatímco bleskové PMI jsou důležitým a aktuálním ukazatelem nálady v ekonomice, pokud jde o Spojené státy, větší pozornost se věnuje ISM.

Zdroj: xStation5

Technický sektor dnes vykazuje slabší výkonnost, protože zklamání ze zveřejněných výsledků společností Alphabet a Tesla ovlivňuje náladu na trhu. Futures na Nasdaq-100 (US100) dnes prolomil pod minima z 19. července a nyní testuje zónu podpory 19 650 bodů. Index se obchoduje na nejnižší úrovni za poslední měsíc. Pokud se dočkáme rozhodného prolomení pod oblast 19 650 bodů, dalším cílem prodejců se může stát swingová úroveň 19 525 bodů. Důležitější zónu podpory však lze nalézt v okolí psychologické úrovně 19 000 bodů.

Novinky společností

Tesla (TSLA.US) a Alphabet (GOOGL.US) zahájily dnešní obchodování poklesem o 8 %, resp. 4 %. Obě společnosti včera po uzavření seance na Wall Street oznámily neuspokojivé výsledky hospodaření za 2. čtvrtletí.

Společnost AT&T (T.US) zahájila dnešní obchodování růstem poté, co před zahájením seance na Wall Street oznámila výsledky za 2Q 2024. Společnost vykázala meziroční pokles tržeb za 2. čtvrtletí o 0,3 % na 29,80 miliardy USD (oček. 29,97 mld. USD) a meziroční nárůst upraveného zisku EBITDA o 1,3 % na 11,3 miliardy USD (oček. 11,31 mld. USD). Upravený zisk na akcii byl vykázán ve výši 0,57 USD, což je v souladu s očekáváním trhu, ale nižší než 0,63 USD vykázaný v předchozím čtvrtletí. Za dnešním růstem ceny akcií společnosti však stojí čísla o počtu předplatitelů - AT&T vykázala čistý přírůstek 593 tis. nových předplatitelů bezdrátového postpaid připojení, zatímco trh očekával přírůstek kolem 383 tis. Celoroční výhled AT&T ponechala beze změny a stále očekává, že očištěný zisk na akcii dosáhne 2,15-2,25 USD.

Visa (V.US) zahájila dnešní obchodování poklesem poté, co včera po uzavření seance zveřejnila neuspokojivou zprávu o výsledcích za 3. fiskální čtvrtletí. Visa vykázala za 3. fiskální čtvrtletí meziroční nárůst tržeb o 9,9 % na 8,90 miliardy USD (oček. 8,96 mld. USD) a meziroční nárůst objemu plateb o 5 % na 3,33 bilionu USD (oček. 3,41 bilionu USD). Upravený zisk na akcii se zlepšil z 2,16 USD ve 3. fiskálním čtvrtletí 2023 na 2,42 USD ve 3. fiskálním čtvrtletí 2024 (exp. 2,43 USD). Visa očekává, že tržby za 4. fiskální čtvrtletí a celý fiskální rok 2024 vzrostou o "nízká dvouciferná čísla".

Společnost Avantor (AVTR.US) otevřela výše poté, co bylo oznámeno, že v indexu S&P MidCap 400 nahradí Quidelortho (QDEL.US). Změny vstoupí v platnost před zahájením zasedání na Wall Street 26. července 2024.

Akce analytiků

  • RBC zvýšila doporučení pro Estee Lauder (EL.US) na "outperform". Cílová cena stanovena na 131,00 USD
  • Morgan Stanley snížil doporučení pro General Motors (GM.US) na "equal-weight". Cílová cena stanovena na 47,00 USD

Tesla (TSLA.US) zahájila dnešní obchodování velkou medvědí cenovou mezerou, čímž vymazala většinu zisků dosažených na začátku tohoto měsíce. Propad byl vyvolán neuspokojivou zprávou o výsledcích za 2. čtvrtletí 2024, kterou společnost zveřejnila včera po uzavření seance na Wall Street. Nejbližší sledovanou oblast podpory lze nalézt v oblasti 210 dolarů. Zdroj: xStation5


Zařazenost 24.07.2024 16:07:00
Zdrojxtb
Originálxtb.com/cz/trzni-analyzy/zpravy-z-trhu/us-open-zisky-spolecnosti-alphabet-a-tesla-ovlivnuji-naladu-n...
Přílohy
Kategorieindices, stocks

Související témata

Alphabet (Google) | Wall Street
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.