Volby do zastupitelstev krajů a do Senátu Parlamentu ČR 2024

Prezident republiky vyhlásil konání voleb do zastupitelstev krajů a do 1/3 Senátu Parlamentu České republiky na dny 20. a 21. září 2024, případné druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu pak ve dnech 27. a 28. září 2024.

Volby do 1/3 Senátu Parlamentu České republiky se v MČ Brno – Starý Lískovec v roce 2024 konají ve volebním obvodu č. 59, což je část okresu Brno-město, tvořená městskými částmi Brno-střed, Brno-Kohoutovice, Brno-Nový Lískovec, Brno-Starý Lískovec a Brno-Bosonohy.

Volební okrsky a hlasovací místnosti pro volby do krajských zastupitelstev a senátu parlamentu ČR budou opět umístěny na základních školách v MČ – Elišky Přemyslovny, Bosonožská a Labská.


Voličské průkazy

Volič, který nebude moci při volbách do krajského zastupitelstva Jihomoravského kraje volit v okrsku, kam podle trvalého bydliště přísluší, může, je-li občanem městské části Brno – Starý Lískovec, požádat Úřad městské části Brno – Starý Lískovec, Oderská 4, Brno o vydání voličského průkazu.

Voličské průkazy pro volby do Krajského zastupitelstva Jihomoravského kraje je možné vydávat od vyhlášení voleb, tedy od 12. června 2024.

Písemnou žádost o vydání voličského průkazu je již nyní možné poslat poštou nebo prostřednictvím datové schránky, pak musí být opatřena úředně ověřeným podpisem voliče a musí být úřadu doručena nejpozději 13.09.2024 (pátek) do 16.00 hod. Žádost musí obsahovat jméno a příjmení žadatele, datum narození, místo trvalého pobytu. Žadatel dále uvede, zda si voličský průkaz osobně vyzvedne, nebo doplní adresu, kam má být voličský průkaz zaslán.

Žádost o vydání voličského průkazu pro volby do zastupitelstvo Jihomoravského kraje lze též podat osobně a to do 18.09.2024 (středa) do 16.00 hod.

Při ztrátě nebo odcizení voličského průkazu nelze vydat duplikát!

Volič, který nebude moci při volbách do Senátu Parlamentu ČR volit v okrsku, kam podle trvalého bydliště přísluší, může, je-li občanem městské části Brno – Starý Lískovec, požádat Úřad městské části Brno – Starý Lískovec, Oderská 4, Brno o vydání voličského průkazu.

Volit může pouze v rámci svého volebního obvodu. Od vyhlášení voleb (12. června 2024) je možné podávat žádosti o vydání voličského průkazu, přičemž počátek lhůty pro předávání voličských průkazů voličům je 05.09.2024 (čtvrtek). Konec lhůty pro doručení žádosti o vydání voličského průkazu poštou nebo datovou schránkou je 13.09.2024 (pátek) do 16:00 hodin. Konec lhůty pro osobní podání žádosti o vydání voličského průkazu je dne 18.09.2024 do 16:00 hodin (středa).

ikona souboruPlná moc pro vydání voličského průkazu

ikona souboruŽádost o vydání voličského průkazu pro volby do Senátu Parlamentu ČR

ikona souboruŽádost o vydání voličského průkazu pro volby do zastupitelstev krajů

Volba nebo hlasování mimo volební místnost

Opět bude možné, aby volič ze závažných, zejména zdravotních důvodů, požádal Úřad městské části, aby mohl volit mimo volební místnost v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla zřízena okrsková volební komise. Komise pak vyšle v dohodnutém čase k voliči své členy s přenosnou volební (hlasovací) schránkou.

Doručení hlasovacích lístků voličům

Pro volby do krajských zastupitelstev a do Senátu parlamentu ČR je stanoven termín pro dodání hlasovacích lístků voličům, a to 19.09.2024 – úterý.

Další informace o volbách či místním referendu, např. o vydání voličského průkazu nebo o provedení volby (hlasování) do přenosné schránky získáte na tel. číslech 547 139 242, 547 139 243, 725 488 813.

Svůj zájem o práci ve volebních komisích či okrskových komisích (v případě referenda) můžete sdělit na výše uvedených telefonních číslech.

Více informací o volbách do Senátu naleznete zde https://www.mvcr.cz/volby/clanek/volby-do-senatu-zakladni-informace-pro-volice.aspx .

Více informací o volbách do zastupitelstev krajů naleznete zde https://www.mvcr.cz/volby/clanek/volby-do-zk-volby-do-zastupitelstev-kraju.aspx .



Zařazenočt 25.07.2024 13:07:00
ZdrojBrno-Starý Lískovec
Originálstaryliskovec.cz/cs/deni-v-mc/volby-do-zastupitelstev-kraju-a-do-senatu-parlamentu-cr-2024.html

Související témata

Senát | Parlament České republiky
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.