Kraj chce opět darovat policii 4,5 milionu korun na nákup moderní techniky a vybavení

Středočeský kraj chce opět finančně podpořit krajskou policii. Částka 4,5 milionu korun má být využita například na nákup speciální techniky, nové zdravotnické batohy nebo pomůcky pro kriminalistické expertizy. Takzvaný dar na zlepšení podmínek při plnění úkolů zajištění bezpečnosti v kraji je v souladu s Memorandem o spolupráci mezi Středočeským krajem a středočeskou policií z listopadu 2021. Žádost policie dnes projednali radní a doporučili zastupitelstvu, aby poskytnutí daru schválilo.

Každé vylepšení podmínek pro policisty znamená zajištění větší bezpečnosti obyvatel Středočeského kraje. Letos chceme podpořit například nákup nových zdravotnických batohů pro prvosledové hlídky. Obsahují vše potřebné na ošetření nejběžnějších typů zranění při dopravních nehodách, tonutí nebo u pokusů o sebevraždu, ale jsou vybavené i na ošetření střelných zranění. Obsah batohu byl zkonzultován s naší záchrannou službou. Další část daru je určena na speciální sluchátka pro vzájemnou komunikaci zásahových jednotek a chceme podpořit také nákup zařízení, které umožňuje bezdrátový přenos informací z tachografu jedoucího vozidla. Díky systému s názvem DSRC se dají odhalovat například možné podvody při vedení záznamu o dobách řízení a odpočinku řidiče,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.

Policie chce za peníze od kraje pořídit také materiální vybavení specializovaného pracoviště odboru kriminalistické techniky a expertiz nebo komplexní řešení virtuální reality pro výcvik a prevenci kriminality ve Středočeském kraji. „ Jedním z dílčích počinů tohoto projektu je třeba také záměr na pořízení trenažéru virtuální reality pro záchranu života, tedy propojení brýlí pro virtuální realitu a resuscitační figuríny s datovým propojením, takže vznikne takový virtuální svět záchranářů, který půjde jednoduše stále inovovat a rozšiřovat. Může se připravovat prevence na míru pro různé věkové skupiny a situace, současně pořízení tohoto zařízení navazuje a je využitelné v předcházejících projektech realizovaných z darů Středočeského kraje, zejména při fotogrammetrickém zpracování místa dopravních nehod za využití dronů a GNSS stanic, tedy prostorového určení polohy prostřednictvím satelitní navigace,“ vysvětlila hejtmanka.

Středočeský kraj od roku 2021 poskytl středočeské policii v rámci memoranda o spolupráci 13 milionů korun. Poskytnutí dalších 4,5 milionu korun bude projednávat krajské zastupitelstvo na příštím zasedání. „ Díky penězům od kraje má policie za uplynulé necelé čtyři roky k dispozici také například POL-POINTY, drony pro snímkování dopravních nehod, díky kterým se zkrátí čekací doby na zprovoznění silnic nebo defibrilátory ve vozidlech policie. Všechno jsou to věci, které policistům usnadňují jejich náročnou práci a současně přispívají k větší bezpečnosti Středočechů. Vážím si naší velmi dobré spolupráce s policií a děkuji jim za práci, kterou v kraji odvádějí,“ uzavřela hejtmanka.


Zařazenočt 25.07.2024 15:07:00
ZdrojStředočeský kraj
Originálstredoceskykraj.cz/web/urad/stredocesky-kraj/-/asset_publisher/ykru/blog/kraj-chce-opet-darovat-poli...
AutorMichal Kroutil

Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.