Opravy komunikací pokračují

26.07.2024 - V letošním rozpočtu má technický odbor jabloneckého magistrátu ve svém rozpočtu vyčleněno 11 milionů korun určených na plánovanou souvislou údržbu povrchů místních komunikací. Opravy obsahují odfrézování poškozené obrusné vrstvy vozovky a pokládce nového finálního povrchu a zasáhnou mj. ulici Mšenskou, Horní, Turistickou, chodník v Průběžné ulici.

V tomto týdnu byly zahájeny práce na údržbě povrchu v ulici Mšenská, které jsou rozděleny na tři etapy, které budou postupně probíhat od 24. července do 16. srpna a zasáhnou celý zbývající úsek až po přejezdový chodník do ulice Josefa Hory. „Jednotlivé etapy jsou naplánovány tak, aby byl zajištěn přístup alespoň na jedno velké parkoviště. Buď parkoviště za obchodním centrem nebo parkoviště u lávky před objektem čp. 50. Tím chceme zajistit co nejmenší omezení parkování v této lokalitě,“ sdělil Štěpán Zmrzlý z oddělení správy komunikací a pokračoval: „V loňském roce v této ulici byla dokončena rekonstrukce plynového vedení a technický stav vozovky opravdu není v dobrém stavu. Po jeho opravě dlouhodobě volají i místní obyvatelé. Město bude tato akce stát necelých 2,3 mil. Kč.“

Souvislá údržba komunikace byla tento týden zahájena také v ulici Horní u překladiště a ulici Turistická. Podle harmonogramu by práce měly trval do 29. července a městskou kasu přijdou dohromady na necelých 2,5 mil. Kč.

V ulici Průběžná probíhá oprava chodníků navazující na souvislou údržbu vozovky. Akce probíhá v koordinaci s opravou oplocení soukromého pozemku a z tohoto důvodu zde omezení potrvá až do konce srpna.

„Omlouváme se občanům za vzniklé komplikace v průběhu realizace těchto akcí a žádáme o shovívavost a pochopení a dodržování přechodného dopravního značení. Věříme, že tyto opravy komunikací povedou ke zlepšení situace dopravní infrastruktury v dané lokalitě, uzavírá Zmrzlý.

POZN.:

Do konce roku získají nový povrch ještě části ulic Na Čihadle (úsek od ul. Žitná po ul. Rýnovická) a Mlýnská (v úseku od ul. Podhorská po ul. Nad Mlýnem). Nový povrch chodníku se bude pokládat také v ul. Pobřežní, jakmile skončí stavební práce spojené s rekonstrukcí plynovodu.

V červnu se dokončila souvislá údržba spojky mezi ulicí Nerudova a Bousova a město vyšla na necelých 800 000 Kč.

Ulice Jarní - dokončena souvislá údržba části vozovky a chodníku v koordinaci s rekonstrukcí plynovodního řadu a přípojek, za kterou město zaplatilo necelých 700 000 Kč.


Zařazenopá 26.07.2024 10:07:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=43009
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.