Vydávali se za policisty

Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vydávali se za policisty

OLOMOUCKÝ KRAJ – Krajští kriminalisté zadrželi a obvinili čtyři členy organizované skupiny z loupežného přepadení v Prostějově.

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyř osob pro zvlášť závažný zločin loupež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obvinění muži ve věku od jednadvaceti do pětapadesáti let (21, 25, dva 55 let) měli vytvořit organizovanou skupinu osob s cílem získat finanční prostředky ve výši 300 až 400 tisíc korun. Každý z nich měl ve skupině dílčí úlohu. Dva pětapadesátiletí muži v podstatě zosnovali a řídili průběh loupežného přepadení. Jeden z nich zjistil informace k dvaačtyřicetiletému muži z Prostějova, který měl mít u sebe statisíce korun a druhý mimo jiné obstaral na přepadení plynovou pistoli. Samotnou loupež pak vykonali jejich dva mladší kolegové. O zisk se měli všichni podělit rovným dílem.

V neděli 14. dubna 2024 dopoledne obviněná čtveřice přijela vozidlem do Prostějova. Starší muži poté instruovali mladší, jak mají postupovat při činu. Ti se dozvěděli, že přepadený bude mít u sebe větší hotovost, odhadem 300 až 400 tisíc korun, kterou mu musí ukrást. Jakmile z domu na ulici Za drahou v Prostějově vyšel označený muž se svou o dva roky mladší přítelkyní, oba mladíci vystoupili z auta a s rouškami na tvářích se rozeběhli k páru. Jeden z nich zamířil plynovou pistolí na muže se slovy „policie, k zemi“. Poté se oba útočníci na něj vrhli, strhli jej na zem a stále opakovali, že jsou od policie. Přitom mu sebrali koženou tašku, kterou měl přes rameno. Překvapená žena na útočníky křičela, že jestli jsou od policie, ať ukáží průkazy. Jeden z nich k ní přistoupil a snažil se jí vytrhnout kabelku, kterou měla v ruce, ale tu nakonec ubránila. Agresoři se pak s taškou jejího druha dali na útěk na domluvené místo, kde je starší společníci vyzvedli autem. Místo očekávaných statisíců objevili v tašce jen pár stokorun a dvě platební karty. Případem se okamžitě začali zabývat prostějovští policisté a kriminalisté. Ti zjistili, že se na činu podílela skupina čtyř osob. Tuto čtveřici se jim podařilo ztotožnit. Věc konzultovali s krajskými kriminalisty, kteří si případ převzali až v průběhu realizace. Společně se jim podařilo všechny čtyři pachatele vypátrat a zadržet. Dva nejstarší z nich čin popírali a shodou okolností byli v minulosti opakovaně odsouzeni pro majetkovou trestnou činnost. Soudce poslal oba muže do vazby. Jednadvacetiletý a pětadvacetiletý muži jsou stíháni na svobodě.

Všem obviněným hrozí tresty odnětí svobody od pěti do dvanácti let.

por. Mgr. Libor Hejtman
26. července 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook


Zařazenopá 26.07.2024 08:07:00
ZdrojPolicie
Originálpolicie.cz/clanek/zpravodajstvi-olk-vydavali-se-za-policisty.aspx
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.