Fotbalový Bospor čeká pohár, favoritem je ale Hlubina

Fotbalový Bospor čeká pohár, favoritem je ale Hlubina

NOVÝ BOHUMÍN - Poslední červencovou neděli, netradičně ovšem až od 17:30 hodin, vstoupí muži FK Bospor Bohumín do nové sezóny 2024/25. Ve druhém předkole národního poháru MOL Cupu čeká na perfektně připraveném pažitu za parkem na svěřence nového kouče Filipa Racka pořádně náročná zkouška, přijede totiž nováček třetí ligy Unie Hlubina, který bude vzhledem k triumfu v loňské divizi F plnit roli favorita.

Mužstva mají za sebou krátkou letní přípravu. Bospor odehrál tři utkání – Stonavu porazil 6:3, pak si zahrály dvě jedenáctky naostro proti sobě, kdy zelený tým porazil modrý 5:1, a před týdnem udolali Bohumíňáci celek Českého Těšína 1:0. Hlubina na úvod podlehla Vítkovicím 1:4, poté nestačila na baníkovský starší dorost U19 (3:4), zdolala 4:0 Brušperk a vysoko 1:5 prohrála na trávníku jednoho z favoritů třetí ligy FC Zlínsko. V generálce pak tým kouče Zdeňka Skotnici pokořil Frenštát 4:1.

Bospor by měl v neděli představit několik nových tváří, jejichž příchod se dolaďuje. Přestup Martina Váni z Krnova avizoval modrožlutý klub už před koncem sezóny. Mladíček Mario Tovaly působil sice naposledy v Horním Žukově, ovšem má za sebou působení v karvinské mládeži a vrací se po těžkém zranění kolene. Hbitý David Smilek přestupuje z Valašského Meziříčí, mladík Patrik Herman se vrátil z Orlové a na poslední chvíli se trenér Filip Racko rozhodl angažovat i afrického útočníka Johnnyho Danladi Ndanusu, který kopal naposledy v Dolních Datyních.

„Pohár bereme se vší vážností. Hrajeme s velmi kvalitním soupeřem, ale budeme se snažit uspět, protože v této soutěži se pak může rýsovat hodně zajímavý soupeř. Času na přípravu a vstřebávání nových věcí nebylo mnoho, ale to je pro všechny stejné. Pokusíme se o maximum,“ potvrdil trenér Bosporu. Hlubina přitom nepatří mezi oblíbené bohumínské soupeře. Unie ve vzájemných zápasech třikrát vyhrála (2:0, 4:1, 3:0) a pouze loni na podzim v Bohumíně remizovala 2:2.

Divácky nejatraktivnějšími posilami hostů budou zcela určitě Jan Fulnek, který už odehrál sezónu ve druhé nejvyšší soutěži v Kroměříži, nebo Radek Ligač, který zase byl v kádru druholigové Opavy. „Ale Hlubina má poměrně ustálený tým, který prokázal v zápasech divize svou kvalitu. Přesto věřím, že i my budeme konkurenceschopní. Zveme srdečně všechny fanoušky,“ dodal Filip Racko. Duel, který bude v neděli 28. července mít výkop v 17:30 hodin, řídí Tomáš Malý z Petřvaldu na Moravě.

(ibl, rzp)



Zařazenopá 26.07.2024 13:07:00
Vydáno
ZdrojMěsto Bohumín
Originálmesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/clanky/29782-fotbalovy-bospor-ceka-pohar-favoritem-je-ale-hlubina....
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.