Víkend vás naláká vytančit z domu za písničkou

Slyšíte zamilované drnkání kytar, veselé křepčení cimbálovky či dunění techna? To vás víkend žene ven z domu za písničkou! Vyrazte třeba na multižánrový festival Pop Messe či na folklorní Moravské chodníčky. Milovníci kultury si nenechají ujít devátý ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky či výstavu Tiché vzlety.

Ve čtvrtek začal multižánrový festival Pop Messe. Foto: MMB

Ve čtvrtek začal multižánrový festival Pop Messe. Foto: MMB

Na Biskupském dvoře se během jednoho víkendu vystřídají hned dva festivaly. V sobotu 27. se zde v rámci F scény představí folklorní pořad Moravské chodníčky, v němž s doprovodem cimbálové muziky vystoupí například Jožka Černý, Martin Hrbáč nebo Jindřich Hovorka. Vstupenky na 2,5hodinové představení koupíte zde.

V neděli naváže další ročník Mezinárodního kytarového festivalu Brno, který na Biskupském dvoře odstartuje Nocí flamenca z Andalusie. Až do pátku pak nabídne sérii koncertů na Nové radnici a v Červeném kostele.

Nové místo, více zážitků – to slibují organizátoři festivalu Pop Messe, který se od roku 2020 koná v Brně. Letos zavítají návštěvníci na velodrom u brněnského výstaviště, kde je připraven třídenní program. Úvodní den, tedy čtvrtek, byl ve znamení islandské kapely Gus Gus a britské legendy Leftfield. Páteční program už poběží na všech stagích, těšit se můžete na koncert Muchy, Sleaford Mods nebo Kiasmos. Ty doplní další dýdžejové, projekty a kapely. Poslední festivalový den láká na vystoupení Dukly, Lenky Dusilové, Blawana nebo Nathana Micaye. Kromě hudby jsou připraveny i projekce dokumentů nebo zajímavé diskuze. Veškeré informace o vstupenkách, programu a dalších praktických záležitostech najdete na https://popmesse.cz/.

Brněnské vily mají bohatý kulturní program i v letním období. Navštivte v technickém zázemí vily Tugendhat výstavu Starting at Zero. Věnuje se dílu tří významných designérek Bauhausu, které si po nástupu nacismu a emigraci byly nuceny vybudovat kariéru znova zcela od nuly. Ve vedlejší vile Löw-Beer se v rámci prohlídky seznámíte s tvorbou Jiřího Sobotky. Ten se inspiroval historickým prostředím vily a vznikla z toho série Před bouří se skrýt. Sochy brněnského sochaře Davida Škaroupky zhlédnete v Arnoldově vile. Výstava Tiché vzlety prezentuje často kamenné exponáty, v nichž autor pracuje s tématy ženskosti nebo ladnosti. A v sobotu se ponořte do tónu swingu ve vile Stiassni na tanečním večeru.

Za kombinací divadla a výjimečného výhledu na Brno mohou lidé přijít do amfiteátru u koupaliště na Kraví hoře. Pokračuje tu devátý ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. V pátek 26. 7. od 20 hodin uvádí Simonu Stašovou ve hře Shirley Valentine. Od 20:30 zve v sobotu na hru Sex pro pokročilé 2 v podání Studia DVA. V neděli bude ve 20:30 na programu situační komedie plná zvratů a záměn s názvem Dokud nás milenky nerozdělí.

Už podruhé se Zamilovaný hájek stane dějištěm discgolfového turnaje ZAMILEC OPEN. V sobotu si vychutnáte nejen nervydrásající soutěž, ale také můžete blíže poznat, zač je toho discgolf. Mezi 10 a 16 hodinou si vyzkoušíte hod létajícím talířem na ukázkovou jamku. Prohlédnete si všechno vybavení pro sport, který kombinuje základy golfu s frisbee. Akce se koná v zadní části retenční nádrže Řečkovice a na přilehlém discgolfovém hřišti.


Zařazenopá 26.07.2024 00:07:00
ZdrojBrno
Originálcosedeje.brno.cz/w/vikend-vas-nalaka-vytancit-z-domu-za-pisnickou

Související témata

Ekologické domy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.