Humanitární pomoc českého státu Sýrii

13.06.2024 / 10:20 | Aktualizováno: 28.07.2024 / 10:32

Velvyslanectví České republiky v Damašku oznamuje podpis dvou významných smluv o poskytnutí finančního vázaného daru v rámci programu humanitární pomoci financovaného českou vládou. Cílem této zásadní iniciativy je zlepšit životní podmínky syrského obyvatelstva a podpořit udržitelný rozvoj a stabilitu obyvatelstva v regionu.

Slavnostní podpis smlouvy se uskutečnil 13. června 2024 za účasti významných představitelů české i syrské strany. Českou republiku zastupovali pan Petr Kašička, chargé d'affaires Velvyslanectví ČR v Damašku, a pan Tomáš Chlopčík, vedoucí oddělení rozvojové spolupráce a obchodně-ekonomický rada, ze syrské strany se akce zúčastnil ministr vodních zdrojů ing. Hussein Makhlouf a jeho náměstek, generální ředitel Damašského úřadu pro zásobování vodou a kanalizaci (Dawssa), zástupci společností zapojených do projektu a několik techniků.

Humanitární pomoc a projekty

Syrská strana vyjádřila hlubokou vděčnost za nepřetržitou humanitární pomoc poskytovanou Českou republikou, zejména v období války. Ocenila významný dopad těchto programů na zlepšení životních podmínek v přijímajících oblastech a podporu návratu vysídlených obyvatel do jejich domovů.

1. Projekt úpravny vody ve městě Douma

Ve městě Douma na damašském venkově, kde žije více než 400 000 obyvatel, byl zahájen rozsáhlý projekt výstavby úpravny pitné vody o kapacitě 10 mil. m3 /h. V rámci projektu se uskutečnila i výstavba vodárny. Projekt zahrnuje instalaci devíti výtokových míst pro pitnou vodu a vybudování vodovodní sítě v délce přibližně 2 500 metrů. Celková hodnota tohoto projektu činí 8 592 469 Kč, což je zhruba 351 000 EUR. Očekává se, že tato iniciativa výrazně zlepší přístup obyvatel Doumy k čisté pitné vodě a vyřeší tak kritickou potřebu této komunity.

2. Projekt úpravny vody ve městě Shebaa

Podobně ve městě Šabáa v oblasti Mlejha na damašském venkově probíhá další významný projekt. Jedná se o výstavbu úpravny pitné vody s kapacitou 10M³/H, která je vybavena několika výtokovými místy a sítí o délce přibližně 2 000 metrů. Tento projekt má sloužit přibližně 50 000 lidí. Kromě toho byla zřízena solární elektrárna, která bude dodávat energii odsolovacímu zařízení na pitnou vodu a zajistí tak udržitelný a spolehlivý zdroj energie. Celková hodnota tohoto projektu činí 9 731 380 Kč, tedy přibližně 400 000 EUR.

Dopad a cíle

Tyto projekty v Dúmě a Šabá spolu s dalšími třemi podobně starými projekty v letech 2021,2022 a 2023 mají zásadní význam pro podporu obyvatelstva měst, která zažila výrazné vysídlení. Poskytnutím přístupu k čisté pitné vodě a udržitelným zdrojům energie tyto iniciativy přímo přispívají ke zlepšení životních podmínek a podporují návrat vysídlených osob do jejich domovů. To je v souladu s cíli České republiky podporovat udržitelný rozvoj a stabilitu obyvatelstva v Sýrii.

Velvyslanectví České republiky v Damašku je i nadále odhodláno podporovat humanitární úsilí a rozvojové projekty v Sýrii. Tyto iniciativy odrážejí silné partnerství mezi Českou republikou a Sýrií a společný závazek obnovit a zlepšit život syrského lidu.

Humanitární pomoc českého státu Sýrii

Humanitární pomoc českého státu Sýrii

Humanitární pomoc českého státu Sýrii

Humanitární pomoc českého státu Sýrii



Zařazenone 28.07.2024 10:07:00
ZdrojMZv ČR v Damašku
Originálmzv.gov.cz/damascus/cz/obchod_a_ekonomika_syrie/humanitarni_pomoc_ceskeho_statu_syrii.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.