Hudební lahůdky na každém rohu

29.07.2024 - Bez kapky přehánění se skutečně dá říci, že v prázdninovém Jablonci nad Nisou opravdu zní hudba v každém koutě města. Stačí se podívat do kulturního kalendáře na webu města. Největší část hudebního programu v sobě soustřeďují právě Jablonecké tóny.

„Už měsíc přináší Jablonecké tóny bohatý program pod širým nebem. Nepřízeň počasí zhatila zatím jen konání koncertu Neřež tria na Mírovém náměstí. Předpovídaná bouřka zahnala účinkující i diváky do velkého sálu jabloneckého Eurocentra, přesto nálada zde panovala skvělá,“ říká Jana Hamplová, náměstkyně primátora pro oblast humanitní.

A bohatý program pokračuje. Úterky patří setkání s hudbou v sakrálních prostředích. „V srpnu na své obecenstvo čekají varhany v kostelích Nejsvětější Trojice ve Mšeně, Dr. Farského na stejnojmenném náměstí, Povýšení sv. Kříže na náměstí B. Němcové a Nejsvětějšího Srdce Ježíšova náměstí Horním,“ připomíná Hamplová s tím, že začátek je vždy v 17 hodin, vstupné je dobrovolné.

O koncert na Mírovém náměstí obecenstvo nepřijde, pokud nebude počasí ukazovat Jablonci opět svou nepříznivou tvář. V plánu jsou totiž další dva: Yellow duo a Mr. Popelino ve středu 31. července a Bratři ve středu 28. srpna, začínají vždy ve 20 hodin.

Lákavé jsou i čtvrtky na letní scéně Eurocentra, kde se hudební „fajnšmekři“ schází v obvyklých 17 hodin – v srpnu je možné se těšit ještě na jabloneckou kapelu Mandragora. A zajímavou nabídku i v srpnu hlásí nedělní koncerty v Tyršově parku – a tak neváhejte, vezměte deku i rodinu a přijďte strávit hodinu v rytmu pod letní oblohou vždy od 15 hodin. V nabídce je dámská kapela Báry (4. 8.), Zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky (18. 8.) a Stanley´s Dixxie Street Band: 30 let. U Brathova altánu v jabloneckých Tyršových sadech se začíná v neděli vždy od 15 hodin.

Organizátoři Jabloneckých tónů věří, že ať si vyberete jakýkoliv koncert, určitě nebudete litovat. Podrobný program najdete v kalendáři akcí, na plakátech, na www.jablonecketony.cz, www.kulturajablonec.cz a jejich FB stránkách.



Zařazenopo 29.07.2024 10:07:00
ZdrojJablonec nad Nisou
Originálmestojablonec.cz/redakce/index.php?lanG=cs&slozka=238&clanek=43012
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.