Krajský úřad Středočeského kraje je moderním pracovištěm

Krajský úřad Středočeského kraje je signatářem Charty diverzity, v jejímž rámci se před třemi roky zavázal prosazovat a rozvíjet rozmanitost a inkluzi na pracovišti. A v nastaveném trendu pokračuje, což ocenila i společnost Byznys pro společnost a její ředitel Pavel Štern, který předal řediteli úřadu Janu Louškovi certifikát Diversity & Inclusion Champion coby potvrzení dosavadních, úspěšných aktivit. Charta diverzity vznikla před 10 lety, celkem se do ní zapojilo 130 firem a institucí.

Jako úřad jsme se zavázali rozvíjet pracovní prostředí otevřené každému, nezávisle na pohlaví, rase, barvě pleti, národnosti, etnickém původu, náboženství, světovém názoru, zdravotním stavu, věku, či na sexuální orientaci. Tedy umožnit všem zaměstnancům a zaměstnankyním bez ohledu na jejich individuální odlišnosti plně rozvinout jejich schopnosti, kompetence a pracovní potenciál,“ konstatuje Jan Louška, ředitel krajského úřadu.

Krajský úřad se v posledních letech potýkal s řadou nových témat i výzev, přispěla k tomu především pandemie covidu-19. Výrazně tedy změnil přístup k práci. „ Zaměstnancům nabízíme celou řadu nových zajímavých benefitů, velmi se osvědčily home office anebo všemožná podpora zaměstnanců-rodičů. Obecně máme zavedené flexibilní formy práce pro všechny věkové skupiny aj. Moderní a současně moudrý úřad musí umět efektivně pracovat s potřebami nejrůznějších skupin obyvatel, k čemuž skvěle fungují nástroje řízení diverzity. Certifikát je potvrzením naší dosavadní, kvalitní činnosti. Pro žadatele o zaměstnání je to naopak informace, že nabízíme moderní a velmi liberální pracoviště, které myslí na potřeby všech zaměstnankyň a zaměstnanců,“ konstatuje Jan Louška.

Přistoupení do Charty diverzity přineslo úřadu i možnost vzájemné spolupráce, sdílení zkušeností dobré praxe mezi privátními a veřejnými zaměstnavateli, což v konečném důsledku podpořilo rychlejší a komplexnější zavádění diverzity a inkluze na českém trhu práce včetně institucí veřejné správy.

Diverzita a inkluze jsou klíčovými faktory udržitelnosti lidských zdrojů, byznysových strategií zaměstnavatelů a také prioritou samotných zaměstnanců. V rámci Charty diverzity jsou sdruženy přední firmy a zaměstnavatele působící v Česku.




Zařazenopo 29.07.2024 16:07:00
ZdrojStředočeský kraj
Originálstredoceskykraj.cz/web/urad/stredocesky-kraj/-/asset_publisher/ykru/blog/krajsky-urad-stredoceskeho-...
AutorMichal Kroutil
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.