Dopravní společnost chystá e-shop, nabídne nákup časových jízdenek

Zlín - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) zavádí e-shop, elektronickou možnost nákupu časových jízdenek. Systém se zatím testuje interně, pro veřejnost se otevře ve čtvrtek 15. srpna. Přístupný bude na webových stránkách www.dszo.cz.

„E-shop umožní našim cestujícím zakoupit si časové jízdenky z pohodlí svého domova. Systém je uživatelsky velmi vstřícný a ti, kteří jsou již zvyklí přes internet nakupovat, si jej určitě rychle oblíbí. Těm, kteří s e-shopem teprve začnou pracovat, nabídneme jednoduchý návod a budeme také připravení jim s jeho ovládáním pomoci,“ ujistil Josef Kocháň, ředitel DSZO.

Pro využívání e-shopu bude potřeba se v systému zaregistrovat. Zadat bude nutné například jméno a příjmení, trvalé bydliště, osobní fotografii a oskenovaný občanský průkaz pro ověření uvedených údajů. Registraci umožní systém provést elektronicky, osobní návštěva některého z pracovišť DSZO tak nebude nutná.

„Uživatel e-shopu si vybere zařízení, do kterého si časový kupon nahraje a ze kterého jej bude ukazovat při případné kontrole revizorem. Je přitom jedno, zda zvolí bankovní kartu, mobilní telefon nebo třeba chytré hodinky. Budeme respektovat na co je každý zvyklý. Uživatelé také budou mít možnost toto zařízení po určité době změnit,“ přiblížil Zbyněk Ondryáš, správce informačních systému DSZO, který má zavádění e-shopu na starosti. Dodal, že registrování do systému e-shopu bude pro uživatele zdarma.

Přes e-shop bude možné už nakoupit časové jízdenky pro nadcházející školní rok a vyhnout se tak případným frontám na přepážkách pracovišť DSZO. Druhá polovina srpna je totiž obdobím, od kterého se tento typ cestovních dokladů nejčastěji začíná pořizovat.

Zavedení e-shopu nijak neomezí fungování současných předprodejních míst DSZO, jejich počet ani rozsah otevíracích dob. „E-shop bude pouze další možností, jak si pořídit časové kupony. A bude na každém zákazníkovi, zda osobně navštíví předprodejní místo nebo svůj nákup provede přes internet,“ potvrdil Josef Kocháň.

E-shop je součástí projektu elektronického odbavovacího systému, podporovaného dotací s fondů EU, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Zdroj: DSZO


Zařazenoút 30.07.2024 10:07:00
ZdrojZlín.eu
Originálzlin.eu/tiskove-zpravy/dopravni-spolecnost-chysta-e-shop-nabidne-nakup-casovych-jizdenek-66a8
Přílohy
66a8a2bc222f0d1c72575823 (37.1376953125kB)
Kategorieaktuality / tiskové zprávy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.