Host Lucie Výborné: Národní pokrmy nutí pít víc piva. Kořeny „smažáku“ sahají do 13. století, říká historik stravování

Jsou levnější než maso a zvládl je připravit i nezkušený kuchař – boom smažených sýrů u nás vznikl v závodních jídelnách. Jak připomíná historik Martin Franc, národní pokrmy jsou konstrukt sloužící zájmům restauratérů. „Mně nijak nevadí, když se smažený sýr pokládá za český národní pokrm. Proč by nemohl být?“ míní historik, poukazuje však na „výhody“ jiných mastných jídel. Jaké vlivy se v průběhu staletí podepsaly na českém stravování? A kdy se rozšířila konzumace masa?
Zařazenoút 30.07.2024 12:07:00
ZdrojČRO podcast - Radiožurnál
Originálmujrozhlas.cz/rapi/view/episode/42eddc16-264a-3c8c-b9e4-b6a6abe0f51c
Trvání0:31:19
Přílohy
guid9283958
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.