V porodnici probíhá rekonstrukce. Rodičky však o komfort nepřišly

V Nemocnici Litoměřice zahájila Krajská zdravotní (KZ) dlouho očekávanou plánovanou generální rekonstrukci porodnice. Ta si od 1. srpna vyžádala dočasné přestěhování do plnohodnotných náhradních prostor. Maminky se nemají čeho obávat, protože kvalita servisu a veškerých služeb zůstane zachována. Rekonstrukce porodnice za téměř 65 milionů korun potrvá do jara příštího roku.

Litoměřická porodnice se v loňském roce, ještě před zahájením přípravných prací na generální rekonstrukci, proměnila v Centrum porodní asistence (CPA), první takové zdravotnické pracoviště v Ústeckém kraji. Systém poskytované péče porodní asistentkou patří mezi trendy v porodnictví posledních let. CPA v Nemocnici Litoměřice letos jako teprve čtvrtá porodnice v České republice získala porodní gauč, který má u rodiček stále větší oblibu. Současnou pestrou nabídku služeb směřujících ke zvýšení komfortu, a tudíž i k maximální spokojenosti maminek, se tu snaží dále rozšiřovat. Proto jejich zajištění po dobu několikaměsíční plánované rekonstrukce porodnice bere tým litoměřického gynekologicko-porodnického oddělení jako samozřejmost.

„Nové náhradní prostory jsou připravené a plně vybavené. Provoz našeho Centra porodní asistence zůstává plně zajištěný, a to bez jakýchkoliv omezení. Všechny služby pro naše klientky jsou zachovány včetně možnosti porodu na gauči či do vody. Po dobu rekonstrukce není možné využívat zadní vchod do porodnice. Přístup je možný pouze hlavním vchodem či od emergency. Porodnice, CPA, ultrazvuk i ambulance jsou nově umístěny do 2. patra gynekologického oddělení, které je shodné s patrem oddělení šestinedělí,“ přibližuje Petr Holba, zástupce primářky a vedoucí lékař porodních sálů Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Litoměřice.

Po rekonstrukci porodnice poskytne ještě lepší a modernější prostředí, kde maminky mohou očekávat stejnou špičkovou péči od porodních asistentek i lékařů. K dispozici jim budou profesionální porodní vany a závěsné systémy pro ještě větší možnosti vertikálních porodních poloh, systém nepřímého osvětlení s chromoterapií či prostorový soundsystém pro oblíbené skladby či meditační hudbu. Pro bezpečí a podporu narozených dětí bude pořízeno špičkové neonatologické vybavení. Změnou projde i oddělení šestinedělí, kde vzniknou rodinné apartmány, předporodní a poporodní hotel. Unikátní v celém kraji budou vlastní elektromobily s nabíjecí stanicí k návštěvní službě klientek před i po porodu našimi porodními asistentkami. Po generální rekonstrukci se plánuje v ambulantní části otevření specializovaných poraden urogynekologie a centra onkologické prevence, které bude zaměřené na patologie děložního čípku.

„Po rekonstrukci, jejíž ukončení předpokládáme na jaře roku 2025, bude porodnice plně odpovídat nadstandardní péči a komfortu 21. století. Již nyní mohu konstatovat, že vznik Centra porodní asistence ovlivnil zájem rodiček o litoměřickou nemocnici, a věřím, že po dokončení modernizace oddělení se pro ně stane ještě atraktivnější,“ uvádí Vladimír Kestřánek, ředitel Nemocnice Litoměřice.

Autor: Petra Roubíčková, tisková mluvčí Krajské zdravotní
Foto: archiv Krajské zdravotní

  • Click to enlarge image por1.jpg
  • Click to enlarge image por2.jpg
  • Click to enlarge image por3.jpg
  • Click to enlarge image por4.jpg
  • Click to enlarge image por5.jpg
  • Click to enlarge image por6.jpg
  • Click to enlarge image por7.jpg


Nemocnice

Zařazenopá 02.08.2024 06:08:00
ZdrojLitoměřice
Originállitomerice.cz/aktuality/porodnici-ceka-rekonstrukce-rodicky-vsak-o-komfort-neprijdou
KategorieAktuality
Autorwebmaster@litomerice.cz (Radim Tuček)

Související témata

Oprava D1
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.