Komunitní sdílení energií startuje. E.ON pomůže zájemcům s registrací i správou skupin

Komunitní sdílení energií startuje. E.ON pomůže zájemcům s registrací i správou skupin

E.ON má pro zájemce nový web na kterém zodpoví základní otázky ke sdílení_.png

Od 1. srpna letošního roku zahajuje činnost elektroenergetické datové centrum a první zájemci se tak mohou registrovat ke sdílení elektrické energie v České republice v rámci komunit, které by pak reálně mohlo začít v průběhu podzimu. Do této doby bylo sdílení možné jen v bytových domech. Společnost E.ON zájemcům od srpna se sdílením poradí a připravuje i novou službu, kdy zákazníky ke sdílení zaregistruje a bude jejich komunitu také spravovat. Po pilotním testování by měla být k dispozici ve druhé polovině srpna.


„Sdílení energií je naplnění principu decentralizace a demokratizace energetického systému, který dlouhodobě podporujeme a je dalším krokem v energetické transformaci Evropy. Jako silná a stabilní energetická společnost s mezinárodním know how a možností čerpat inspiraci u osvědčených a zavedených modelů z jiných trhů a přenášet je na ten český, se na zavedení sdílení dlouhodobě připravujeme hned ve dvou rovinách. Z hlediska dodavatele energií i z pohledu distributora, který zajišťuje technická řešení pro nový energetický svět. Začátek možnosti registrací ke sdílení všichni vnímáme jako důležitý mezník. Vzhledem k tomu, že sdílení energií, registrace i správa portfolia nebude úplně jednoduchý proces, jsme připraveni zájemcům možnosti i úskalí sdílení vysvětlit, procesem registrace je provést a v dohledné době sdílení jejich komunity také spravovat,“ říká Claudia Viohl, generální ředitelka E.ONu v České republice.

Nový web vysvětlí všechny základní otázky

E.ON tak pokračuje v dalších krocích, které už na poli sdílení učinil. Už delší dobu pomáhá klientům s instalací FVE elektráren na bytové doby a následně se sdílením elektrické energie v rámci takového bytového domu. Pro tyto zájemce vyvinula společnost i kalkulačku, která jim spočítá, zda je pro ně sdílení v bytovém domě vůbec vhodné. Od srpna pak E.ON spouští nový web, na kterém zákazníci najdou odpovědi na základní otázky, které mohou ke sdílení mít a najdou tam i všechny potřebné kontakty na odborníky, kteří jim s jejich dotazy pomohou. Vedle toho na webu postupně přibudou další funkcionality - například i typizované příklady sdílení v rámci komunit, aby zájemci viděli, jestli pro ně sdílení energií může být výhodou nebo jsou pro ně vhodné naopak jiné nástroje, jako například Virtuální baterie.

Web najdou na adrese Komunitní energetika: Jak se zapojit do sdílení elektřiny | E.ON (eon.cz) .

Přechod ke komunitní energetice je dynamický proces, ve kterém se požadavky a celý ekosystém měnil a dlouho nebyly všechny aspekty dopodrobna známé. Vedle toho, že žadatelům poradíme se sdílením energií a zajistíme jim registrace, pracujeme na dalších produktech a službách spojených se sdílením energií, které budeme chtít klientům během podzimu nabídnout,“ doplňuje Kateřina Stehlíková, vedoucí oddělení Produktových inovací společnosti E.ON Energie.

Ne každá nabídka musí být výhodná

Stejně jako celá řada velkých změn v energetice v minulosti, může být i přechod ke komunitní energetice a sdílení energií možností k nekalému jednání a nevýhodným nabídkám ze strany neférových jednotlivců nebo skupin. Vzhledem k tomu, že se jedná o nové téma, mohou chtít využít neznalost zákazníků a nabízet dlouhodobě neudržitelné produkty. „I proto by se měli zájemci o sdílení a komunitní energetiku vždy obrátit na odborníky na danou problematiku, celou věc probrat a pečlivě posoudit všechny okolnosti, než se upíší k něčemu, čeho by pak mohli litovat,“ upozorňuje Kateřina Stehlíková.


Zdroj text i foto: Roman Šperňák, tiskový mluvčí E.ON



Zařazenopá 02.08.2024 08:08:00
ZdrojProstějov
Originálprostejov.eu/cs/aktuality-archiv/komunitni-sdileni-energii-startuje-e-on-pomuze-zajemcum-s-registrac...

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.