Samostatné oddělení interního auditu

Ing. Květa Balgová
Ing. Květa Balgová

Vedoucí samostatného oddělení interního auditu

PRACOVNÍ NÁPLŇ SAMOSTATNÉHO ODDĚLENÍ INTERNÍHO AUDITU

  1. Samostatné oddělení interního auditu zajišťuje nezávislé a objektivní přezkoumávání a vyhodnocování operací a vnitřního kontrolního systému města. Zjišťuje, zda jsou dodržovány právní předpisy, přijatá opatření a stanovené postupy.
  2. Samostatné oddělení je přímo podřízeno starostovi města, který mu ukládá úkoly a kontroluje jejich plnění. V pracovněprávních záležitostech a v oblasti ochrany osobních údajů jsou zaměstnanci zařazení do oddělení podřízeni tajemníkovi MěÚ.
  3. Zjišťuje, zda je zajištěna ochrana veřejných prostředků proti rizikům, nesrovnalostem nebo jiným nedostatkům, zda jsou rizika vztahující se k činnosti orgánu veřejné správy včas rozpoznávána a zda jsou přijímána odpovídající opatření k jejich vyloučení nebo zmírnění.
  4. Zjišťuje, zda řídící kontroly poskytují spolehlivé a včasné informace o nakládání s veřejnými prostředky, o prováděných operacích, o jejich průkazném účetním zpracování za účelem účinného usměrňování činností orgánů veřejné správy v souladu se stanovenými úkoly.
  5. Prověřuje hospodárnost, efektivnost a účelnost výkonu veřejné správy.
  6. Zpracovává plány interního auditu. Střednědobý plán interních auditů vypracovává s výhledem na 3 - 5 let a řídí se jím při sestavování ročního plánu interních auditů. Roční plán a jeho aktualizaci schvaluje starosta města.
  7. Provádí finanční audity, které ověřují, zda údaje vykázané ve finančních, účetních a jiných výkazech věrně zobrazují majetek, zdroje jeho financování a hospodaření s ním.
  8. Provádí audity systémů, které prověřují a hodnotí systémy zajišťující příjmy města, vymáhání pohledávek, financování jeho činnosti a zajištění správy veřejných prostředků.
  9. Provádí audity výkonu, které zkoumají výběrovým způsobem hospodárnost, efektivnost a účelnost operací i přiměřenost a účinnost vnitřního kontrolního systému.
  10. Na základě pověření starosty města vykonává interní audit, veřejnosprávní kontroly a vnitřní kontroly.
  11. Provádí výkon veřejnosprávní kontroly u příjemců grantů, příspěvků a příspěvkových organizací zřízených městem.
  12. Zabezpečuje metodickou a konzultační činnost.
  13. Spolupracuje při tvorbě a aktualizaci vnitřních předpisů města ve vztahu k zákonu č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů, a o změně některých zákonů.
  14. V termínu do 10. února následujícího roku zpracovává v písemném vyhotovení souhrnnou roční zprávu o výsledcích interního auditu a tuto předkládá starostovi města.
  15. Analyzuje nedostatky a starostovi města předkládá doporučení ke zkvalitnění řízení vnitřního kontrolního systému.
  16. Roční zprávu o výsledcích finančních kontrol v elektronické podobě předkládá v termínu do 10. února následujícího roku Krajskému úřadu Karlovarského kraje.
  17. Vykonává funkci podpůrného orgánu k plnění povinností stanovených zákonem o střetu zájmů dle platné směrnice tajemníka MěÚ.
  18. Plní úkoly stanovené článkem 39 Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).
  19. Plní úkoly stanovené Směrnicí Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/1937 ze dne 23. října 2019 o ochraně osob, které oznamují porušení práva Unie dle platné vnitřní směrnice.
Pravomoc a odpovědnost
  1. Samostatné oddělení interního auditu je oprávněno plánovanými i vyžádanými audity monitorovat veškeré procesy. Může požádat o spolupráci kteréhokoliv pracovníka MěÚ za účelem co nejlepšího plnění svěřených úkolů, a to podle hierarchického uspořádání. Pracovníci samostatného oddělení interního auditu mají právo přístupu ke všem dokladům a do všech prostor a objektů města, a do všech prostor a objektů zřízených příspěvkových organizací.
  2. Interní auditoři mající povinnost chránit maximálně zájmy města, jsou odpovědni také za co nejobjektivnější zpracování auditních zpráv, a to při dodržení nejpřísnější profesionální mlčenlivosti a v souladu s pravidly auditorské činnosti.

Telefon:
354 440 285
E-mail:
Zobrazit e-mail
Adresa:
ulice 26. dubna 4
350 20 Cheb
(1. patro, kancelář č. 23)

Kontakty
  • Ing. Květa Balgová , Vedoucí samostatného oddělení interního auditu , tel.: 354 440 285 , e-mail: Zobrazit e-mail
  • Hana Michková , tel.: 354 440 284 , e-mail: Zobrazit e-mail
  • Bc. Ludmila Trägerová , tel.: 354 440 275 , e-mail: Zobrazit e-mail
  • Veronika Effenberg , tel.: 354 440 275

Zařazenopo 05.08.2024 16:08:00
ZdrojCheb
Originálcheb.cz/vismo/o_utvar.asp?id_org=5091&id_u=21375

Související témata

Audit
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.