Informační servis Městské policie Bruntál za týden 29. července až 4. srpna


Strážníci Městské policie Bruntál v uplynulých dnech řešili rozličné situace. Některé z nich popisuje následující výběr.

V pondělí 29. července v poledne se žena v Penny Marketu pokusila projít přes pokladní zónu s taškou s nezaplacenými uzeninami v celkové hodnotě 377 korun. Byla přistižena a musí zaplatit uloženou pokutu.

V úterý 30. července večer pobíhal v Nádražní ulici zcela volně pes, aniž se v blízkosti nacházel jeho majitel. Ten se o zvíře přihlásil asi hodinu poté, co psa odchytla hlídka městské policie. Na místě uhradil pokutu za přestupek proti vyhlášce a také poplatek za dočasné umístění psa v záchytné stanici.

Ve středu 31. července strážníci prověřovali informaci o starším muži, kterého měly postihnout zdravotní problémy. To se při návštěvě seniora v jeho domácnosti potvrdilo, takže hlídka ihned přivolala rychlou záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice.

Další krádež v prodejně, tentokrát v Lidlu, městská policie evidovala ve středu 31. července večer. Muž odcházel s nezaplacenou lahví vodky, kterou prý zapomněl vytáhnout z batohu a uhradit 130 korun. Dostal pokutu.

Začátek měsíce nebyl dobrý pro ženu, která ve čtvrtek 1. srpna odpoledne nezvládla zkonzumované množství alkoholu a za bílého dne usnula na trávníku na tř. Obránců míru. Strážníkům po probuzení řekla, že vypila „půlku vodky“ a přepadla ji náhlá potřeba spánku. Poté se vydala po vlastních za svou příbuznou.

V pátek 2. srpna strážníci asistovali hasičům při otevírání bytu, v němž se podle telefonátu na tísňovou linku měla nacházet osoba v ohrožení života. Po intenzivním zvonění a klepání na domovní dveře nakonec otevřela žena, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Také orientační dechová zkouška ukazovala na silnou podnapilost (3,3 promile). Jelikož žena nekontrolovala své chování, byla převezena do nemocnice a předána zdravotníkům.

Podnapilý muž v pátek 2. srpna večer nedokázal pochopit, že ve svém stavu nemůže využít možnosti noclehu v azylovém zařízení pro muže, a rázně se domáhal vstupu. Museli zakročit strážníci, kteří jej z místa vykázali.

V sobotu 3. srpna večer strážníci reagovali na oznámení o muži, který měl v Dělnické ulici údajně rozbíjet o zem skleněné láhve. Po příjezdu spatřili v Cihelní ulici vrávorajícího muže, jak popíjí pivo a pokřikuje po kolemjdoucích. Ztotožnili jej a dechovou zkouškou zjistili jeho silnou podnapilost (2,7 promile). Odvezli jej na záchytku a záležitost předali správnímu orgánu.

Na záchytku putoval také muž, který v neděli 4. srpna večer ležel na zemi před panelovým domem v Horní ulici. Rovněž v jeho případě byla totiž byla příčinou únavy nadměrná konzumace alkoholu (2,67 promile).

Zodpovídá: Jiří Ondrášek
Vytvořeno / změněno: 6.8.2024 / 6.8.2024

Zařazenoút 06.08.2024 13:08:00
ZdrojBruntál
Originálmubruntal.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=1316&id=986200
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.