Nová sezóna mladoboleslavského divadla se blíží

Městské divadlo Mladá Boleslav se připravuje na novou sezonu. Poslední srpnový týden si diváci ještě mohou udělat výlet na hrad Kost, který si jako svou letní rezidenci vybral náš hrabě Drákula. S nejslavnějším z upírů se diváci mohou potkat hned třikrát – od 29. do 31. srpna od 20:00. A 2. září jako již tradičně náš soubor zahájí i školní rok na SOU a SOŠ Horky nad Jizerou, kde se tentokrát mohou těšit na Dokonalou svatbu.
V září bude opět festival Nadosah. Ilustrační foto Kateřina Suchanová.ová
V září bude opět festival Nadosah. Ilustrační foto Kateřina Suchanová.ová

Ve druhém týdnu v září opět ožije nejen divadlo, ale i další kouty města. Pátý ročník oblíbeného festivalu NADOSAH obyvatelům města opět nabídne netradiční divadelní formy na netradičních místech. Celý festival, založený ředitelkou divadla, Janetou Benešovou, vznikl jako vzpomínka na Borise Hybnera a je mu také věnován. Jeho patronkou je od samého začátku dcera slavného mima, herečka a režisérka Vanda Hybnerová.
Festival bude probíhat ve dnech 11. až 14. září a zahájí ho tradiční průvod od divadla k mladoboleslavskému hradu ve středu 11. září od 17:00. Ten samý den diváci mohu vidět i patronku festivalu, která spolu se Zuzanou Bydžovskou a Danielem Krejčíkem na velkou scénu mladoboleslavského divadla přivezou inscenaci Očistec si zaslouží každý od originálního pražského uskupení Depresivní děti touží po penězích.
I letos během festivalu proběhne premiéra nového titulu na malé scéně. Tentokrát se diváci mohou těšit na tragikomický, interaktivní příběh jednoho muže a jeho seznamu, pro který stojí za to žít. V titulní a jediné roli se diváci mohou těšit na Ivo Theimera, režie se ujal Petr Mikeska. Inscenace Všechny báječný věci bude mít premiéru 12. září od 18:00 na malé scéně. Od 20:00 pak na velké scéně zazáří inscenace nejen pro mládež s názvem Radiant.
Páteční večer festivalu bude patřit uskupení Bratří v tricku a skupiny Holektiv, kteří přivezou na velkou scénu mladoboleslavského divadla pohybový titul s názvem Lov a divákům by také neměl uniknout loutkový horor Krvavý román od loutkářského dua Lokvar, který začne ve 20:30 v městském paláci Templ.
Sobotní den bude patřit jako již tradičně nejmenším a pohádkám, odvážlivci se mohou zapojit do pohybového workshopu, který na malé scéně připravuje herečka a choreografka Svatava Hanzl Milková. Odpoledne a podvečer si pak na své přijdou i milovníci filmu – na malé scéně proběhne přehlídka krátkých studentských filmů a celý festival zakončí promítání titulu Bílá nemoc.

Ve středu 18. září se bude v Mladé Boleslavi konat již sedmý ročník oblíbené Noci literatury., kterou se místní organizátoři připojují k této celostátní akci. Organizuje ji městské divadlo ve spolupráci s dalšími subjekty. V době od 17 do 21 hodin se bude číst celkem na šesti stanovištích, bude to kromě divadla a knihovny ještě Un caffé bistro (Palackého 576/13), Clock café ((Českobratrské náměstí 57/3) , cukrárna Na kopečku (T. G. Masaryka 1087) a kulturní centrum Pluhárna. Interprety budou Diana Šoltýsová, Lukáš Jurek a Helena Dvořáková jako hosté, z herců divadla pak Eva Reiterová, Lucie Matoušková a Daniel Mišák. Bližší informace o čtených autorech, interpretech a místech přineseme koncem léta na webu města.

První premiérou na velké scéně mladoboleslavského divadla bude inscenace Milena, psaná přímo pro naše divadlo oceňovaným scénáristou a dramatikem Markem Epsteinem. Příběh ze života české novinářky, spisovatelky a překladatelky Mileny Jesenské a její dcery, básnířky a výtvarnice Jany Krejcarové. Dvě silné ženy, velké osobnosti a turbulentní dějiny 20. století. V roli Mileny Jesenské se divákům opět představí Dagmar Pecková. To vše v režii Adély Laštovkové – Stodolové, která u nás již režírovala oblíbený titul 1000 tváří Adiny o prvorepublikové divě a mladoboleslavské rodačce Adině Mandlové. Titul bude mít premiéru v pátek, 25. října.

Pro více informací sledujte divadelní web www.mdmb.cz

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 8.8.2024 / 8.8.2024


Zařazenočt 08.08.2024 11:08:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=83498
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.