US Open: Wall Street otevírá níže, ale býci se snaží znovu získat kontrolu 🔴

  • Indexy na začátku seance mírně ztrácejí
  • Výnosy 10letých dluhopisů také klesají
  • USD zůstává většinou beze změny

Poslední den týdne indexy v USA otevírají níže. Tento týden byl pro trhy mimořádně volatilní. Začalo to prudkými poklesy a panikou související s recesí a Carry Trade v Japonsku. Klidný postoj představitelů FOMC a nižší počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti ve čtvrtek v USA však umožnil býkům získat většinu ztrát zpět. Indexy v USA dnes také otevírají o něco níže, ale ztráty se neprohlubují a zdá se, že býci se dokonce snaží převzít kontrolu. US500 klesla o 0,10 %, US2000 ztratila 0,30 % a US100 klesla nejvíce – 0,40 %. Dnešní poklesy mohou také částečně pramenit ze včerejších silných zisků a vybírání zisků krátkodobými investory. Po opětovném testování oblasti kolem 4,00 % klesly i výnosy amerických dluhopisů.

US100

Index technologických společností včera uzavřel se ziskem přes 3,60 % a vymanil se ze zóny podpory nad 17800 body. Růst se zastavil až na další zóně odporu pod 18600 body. Zespodu byl index podpořen také 200sekčním klouzavým průměrem SMA. Pro pokračování tohoto pohybu bude klíčové prolomení podpůrné zóny kolem 18600 bodů.

Zdroj: xStation 5

Firemní novinky

Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM.US) získává více než 1 % po oznámení o přibližně 45% meziročním nárůstu červencových tržeb. Společnost, která dodává čipy velkým technologickým společnostem jako Apple a Nvidia, vykázala za červenec tržby ve výši 256,95 miliardy NT $ (7,94 miliardy $).

Společnost Gilead Sciences (GILD.US) oznámila 5% meziroční nárůst prodeje produktů za 2. čtvrtletí v celkové výši 6,9 miliardy USD. Tento růst byl tažen především silnou poptávkou po jejích lécích proti HIV a onemocnění jater, která kompenzovala klesající prodeje z její terapie COVID-19, Veklury.

Take-Two Interactive Software (TTWO.US) získává více než 5 % poté, co společnost předpověděla postupný nárůst čistých rezervací pro fiskální roky 2026 a 2027, v očekávání velmi očekávaného vydání hry Grand Theft Auto VI příští podzim.

Unity (U.US) vzrostla téměř o 10 %, přestože společnost oznámila 16% meziroční pokles tržeb za 2. čtvrtletí a revidovala svou celoroční prognózu tržeb směrem dolů pro své strategické portfolio. Tato revize následuje po odchodu jejího finančního ředitele Luise Visoso a představuje opatrný přístup nového generálního ředitele Matthewa Bromberga, jehož cílem je resetovat portfolio společnosti tak, aby bylo její podnikání Grow Solutions lepší pro zotavení.

Paramount Global (PARA.US) po smíšeném výkonu za 2. čtvrtletí získává 2 %. Společnost nedosáhla cílů růstu tržeb a počtu předplatitelů, zejména kvůli prudkému poklesu v divizi televizních médií. Překonala však očekávání zisku a společnost oznámila plán snižování nákladů, který zahrnuje propuštění asi 15 % jejích zaměstnanců v USA.

Expedia (EXPE.US) vzrostla o více než 10 % poté, co překonala očekávání 2. čtvrtletí a oznámila 10% nárůst počtu nocí na pokoji, přičemž Brand Expedia vzrostla téměř o 20 %, což je nejrychlejší tempo od 1. čtvrtletí 2023. Celkový hrubý počet rezervací vzrostl meziročně o 6 % na 28,8 miliardy USD, podpořeno 8% nárůstem rezervací ubytování a 11% nárůstem hotelových rezervací.


Zařazenopá 09.08.2024 16:08:00
Zdrojxtb
Originálxtb.com/cz/trzni-analyzy/zpravy-z-trhu/us-open-wall-street-otevira-nize-ale-byci-se-snazi-znovu-zisk...
Přílohy
Kategorieindices, stocks
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.