Američtí vlastníci domů jsou nespokojení s výší pojistného

Majitelé domů údajně omezují stravování, cestování, nákupy potravin a nákupní košíky, a dokonce i léky, aby si mohli dovolit prudce rostoucí pojistné na pojištění svého nemovitého majetku. Každý desátý zvažuje přestěhování do oblasti s nižším pojistným.

Podle nedávného průzkumu Claimguide.com, kterého se zúčastnilo 1 500 majitelů domů, se za posledních 5 let pojistné pro majitele domů v celé zemi zvýšilo o 34 %, přičemž 61 % majitelů domů uvedlo, že se jejich pojistné zvýšilo v posledních 12 měsících, a více než 1 z 10 uvedl, že se jeho sazba zdvojnásobila nebo ještě více než zdvojnásobila. Téměř každý čtvrtý (23 %) uvedl, že kvůli placení pojištění domu a domácnosti omezil jiné výdaje, včetně stravování, cestování, potravin a léků.

Průzkum zjistil, že 1 z 10 majitelů domů zvýšil svou spoluúčast, aby snížil pojistné, a kdyby by měl možnost, 1 z 5 majitelů domů by riskoval život bez pojištění, pokud by ho nevyžadoval jejich hypoteční věřitel. Více než polovina majitelů domů (62 %) uvedla, že odvětví pojištění domů je v krizi.

Přesuny za účelem úspory

Vyšší ceny nutí majitele domů hledat příznivější příležitost na trhu, ale 73 % uvádí, že jejich možnosti jsou příliš omezené. Zatímco 31 % respondentů uvádí, že v posledních 12 měsících se přesunuli do jiné pojišťovny, 27 % tvrdí, že mají potíže najít cenově dostupného poskytovatele. V průměru respondenti uvádějí, že za pojištění domu platí 166,41 USD měsíčně (1 997 USD ročně). Přesto každý pátý plánuje v příštích 12 měsících změnit poskytovatele tohoto druhu pojištění. Jiní majitelé domů stále ještě doufají, že si krytí udrží, ale 1 z 10 se obává, že jeho pojišťovací společnost mu pojištění zruší během příštího roku platnosti smlouvy.

Proč pojistné v USA roste?

Přibližně 40 % majitelů domů viní z rostoucích nákladů chamtivost pojišťoven a 86 % účastníků studie tvrdí, že pojišťovny využívají inflaci jako záminku ke zvýšení pojistného. Dvě třetiny respondentů však souhlasí s tím, že k vysokému pojistnému pravděpodobně přispívají klimatické změny a častější extrémní výkyvy počasí. Většina (73 %) se domnívá, že pojišťovnictví by mělo mít přísnější regulaci.

Riziko domů versus náklady na pojištění

V celé zemi žije více než 10,6 milionu majitelů domů bez pojištění, což je zhruba 7,4 % z nich. Mezi 5 států s největším počtem nepojištěných majitelů domů patří Mississippi, Nové Mexiko, Západní Virginie, Louisiana a Alabama. Florida, která je často zkoušená řáděním hurikánů, se řadí do první desítky: každý desátý majitele domu je bez pojištění nemovitosti.

Největší pravděpodobnost pojištění mají pobřežní státy a regiony, přičemž nejvyšší míru pojištění vykazuje Washington, D.C. - pouze 3,3 % majitelů domů není pojištěno. Podobný ochranitelský vztah k riziku mají i státy Oregon (4,7 % nepojištěných), Kalifornie (4,9 %), Massachusetts (5,4 %) a New York (5,4 %).

Nákladový management

Podle Gerarda Reczka, specialisty na pojištění ClaimGuide.org, se investice do vylepšení domácnosti za účelem snížení nákladů na pojištění může z dlouhodobého hlediska vyplatit spíše než omezování životních nákladů nebo úplná rezignace na pojištění majitelů domů. „Rekonstrukce střechy, která splňuje nové směrnice o větru pro pobřežní nemovitosti a další oblasti se silným větrem, poskytuje majitelům domů dodatečnou ochranu a může snížit náklady na pojištění,“ řekl Reczek, který má více než 40 let zkušeností jako makléř a upisovatel. „Pojišťovny sníží pojistné a sníží spoluúčast pro vichřici, pokud majitel splní doporučené zlepšení střešní konstrukce.“

Investice do zabezpečení domu a modernizace infrastruktury, jako jsou elektroinstalace a vodovodní rozvody, jsou dalšími způsoby, jak pomoci ušetřit. Vzhledem k tomu, že pojistné události mohou vést k požadavku na vyšší pojistné, měli by majitelé domů před uplatněním nároku na náhradu vzniklé škody nejprve zvážit poměr nákladů na opravu škody z vlastní kapsy oproti požadované spoluúčasti z pojistné smlouvy.

Podle Gerarda Reczka by si majitelé domů měli také alespoň jednou před každou obnovou pojištění zkontrolovat své pojistné smlouvy. „Přezkoumání pojistné smlouvy je vždy rozumné,“ podotkl Reczek. „Porozumění potenciálním nebezpečím a rizikovým expozicím ve vaší oblasti a ve vašem domě vám umožní řešit případné obavy předem. Nastudování výluk z pojistné ochrany pro případ povodní, vichřice a zemětřesení vás upozorní na omezení pojistné smlouvy, kterými byste se měli zabývat. Znalost a převzetí odpovědnosti za pojistné krytí a výluky z pojistných smluv by mělo zabránit do budoucna jakýmkoli nepříjemným překvapením po vzniku škody.“


Zařazenopá 09.08.2024 17:08:00
ZdrojO Pojištění.cz
Originálopojisteni.cz/pojistny-trh/skody/americti-vlastnici-domu-jsou-nespokojeni-s-vysi-pojistneho/c:27639/
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.