NVIDIA dosáhla vrchol v akceleraci, rally se může rozšiřovat na větší počet titulů

Stratég US Bank Wealth Management Rob Haworth míní, že již možná bylo dosaženo „vrcholu v akceleraci investic do umělé inteligence“. To se může projevovat na akciích společnosti NVIDIA, ale i dalších technologických titulech, protože očekávání se mohou posouvat směrem dolů. K tomu by mohla probíhat určitá rotace od těchto titulů ke zbytku trhu.

Zbytek trhu mimo technologické tituly bude více záviset na změnách monetární politiky americké centrální banky. Spotřebě pomáhá pokračující nízká míra nezaměstnanosti a slušný růst mezd. Fed přitom „pravděpodobně směřuje k poklesu sazeb v září“ a akcie jsou tak atraktivní. Rally by se měla rozšiřovat na více titulů včetně sektoru zdravotní péče. Určitou slabost naopak stratég vidí na komoditách a v čínské ekonomice. Na celý trh by neměly mít podle experta větší dopad blížící se volby. Rozhodující bude z makroekonomického hlediska i nadále vývoj inflace.

Na komodity se v následujícím grafu zaměřuje Bank of America, která hovoří o začátku býčího trhu. Zvýrazňuje také období vysoké inflace, kdy komoditní trhy mířily dlouhodobě nahoru. Protipólem pak bylo období deflačních tlaků v USA, kdy komodity převážně ztrácely:

3
Zdroj: X

Analytik CFRA Research Angelo Zino na Yahoo Finance k akciím společnosti NVIDIA řekl, že tempo jejich růstu bude v následujících čtvrtletích skutečně klesat a firma mohla zklamat trhy tím, že nepřišla s tak optimistickým výhledem, jak čekaly. Nicméně očekávaný pokles tempa růst je v nemalé míře i odrazem toho, jak moc firma rostla doposud. Tedy toho, jaké velikosti dosáhla. Investiční výdaje největších technologických firem, které ovlivňují i tržby společnosti NVIDIA, by přitom podle analytika měly letos meziročně růst o 35 – 40 %. Příští rok by toto tempo růstu mělo klesnout na 15 – 20 %, takže by se mělo držet stále vysoko, ale ve srovnání s letošním rokem znatelně klesne.



Zino připomněl, že NVIDIA během pár let úplně změnila strukturu svých tržeb, které jsou nyní provázány zejména s investicemi velkých technologických firem. Není ale taková koncentrace pro společnost příliš velkým rizikem? Analytik na tuto otázku odpověděl, že z jeho pohledu je lepší současná situace než ta, když byly tržby společnosti NVIDIA více provázány s chováním koncového spotřebitele. Nyní jsou sice zákazníci koncentrovanější, ale jde o společnosti, které hodně investují, jejichž tržby rostou rychleji než spotřebitelská poptávka. A jejich volný tok hotovosti roste také i přes současné vysoké investice.

Zdroj: Yahoo Finance


Zařazenopo 02.09.2024 14:09:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/6043459/nvidia-dosahla-vrchol-v-akceleraci-rally-se-muze-rozsirovat-na-vetsi...
KategorieUdálosti, Akcie, Akcie - Svět
AutorRedakce

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.