Fintokei svým klientům vyplatilo už přes 100 milionů korun. Zde je příběh jednoho z nich

Fintokei svým klientům vyplatilo už přes 100 milionů korun. Zde je příběh jednoho z nich

Roklen24
10:51 6. září 2024
Zdroj: Fintokei

Česká firma pokračuje ve své vizi urychlovat obchodníkům cestu za jejich úspěchem. Momentálně Fintokei patří k jedněm z nejrychleji platících evaluačních prop trading firem. Jak to vnímají její klienti?

“Ukažte nám, že umíte obchodovat a my vám dáme účet s několika miliony virtuálního kapitálu. Obchodujte na něm ziskově a my vám vyplatíme část vašich zisků v opravdových penězích, přímo na váš bankovní účet.” Tak s touhle premisou láká už skoro rok česká firma Fintokei obchodníky po celém světě. A není zdaleka jediná – svět prop tradingu zažívá boom a obchodník, který si nevyzkoušel ani jednu “trading challenge” jako by dnes nebyl. Jenže není prop trading firma jako prop trading firma.

Zdroj: Fintokei

“Co je na prop tradingu nejtěžší? Věřit prop firmě.”

To jsou slova Roberta F. – slovenského klienta Fintokei, který si v srpnu odnesl přes 1 000 000 Kč. Tato částka přitom nikterak nevybočuje z normálu, Fintokei svého prvního milionového tradera vyplatilo na jaře 2024. Celkově už Fintokei vyplatilo obchodníkům od Česka až po Japonsko přes 100 000 000 Kč. Co však vybočuje z normálu je způsob, jakým Fintokei ke svým klientům přistupuje.

Jak říká sám obchodník Robert: “Vyzkoušel jsem asi 10 prop firem a setkal jsem se s diametrálně odlišným jednáním. Zažil jsem prop firmy, které mi kvůli mé vysoké úspěšnosti smazaly účet. Stalo se mi, že jsem splnil tradingovou challenge, a měl jsem tím pádem získat účet s kapitálem k obchodování, ale k tomu nikdy nedošlo. Jiné firmy zase manipulovaly s mými objednávkami, či mi slíbený a schválený payout nikdy neposlaly.”

Podobná zkušenost přitom není ojedinělá. Svět prop tradingu zažívá díky absenci regulace boom a najde se spousta firem, která se na něm snaží svézt. To vše na úkor svých klientů. Naletět na lep podvodníkům není vůbec těžké a obchodníci si musí dávat opravdu pozor.

Podle Roberta tak k nejvíce zapamatováníhodným momentům patří právě ten, kdy mu došlo, že Fintokei své klienty skutečně vyplácí.

“Jak už jsem se blížil k tomu payoutu a věděl jsem, že s tím ziskem už jsem spokojený a zažádám si o výběr, tak jsem začal psát na support. Už u první odpovědi jsem si všiml, že tady je něco jinak. Žádné výmluvy, žádné složité podmínky a kličkování, prostě jasné a srozumitelné informace komunikované tak nějak lidským způsobem. K mému překvapení mi payout odeslali ještě v ten den, co jsem si o něj zažádal.”

Backed by Purple

Důvěryhodnost je tak aktuálně asi nejcennější komoditou ve světě prop tradingu. Rozhovory s vyplacenými klienty, výstupy v médiích, transparentní jednání, to všechno jsou způsoby, jakými se kvalitní prop firmy snaží své klienty přesvědčit, že u nich se neférového zacházení bát nemusí.

Fintokei jde podobnou cestou a kromě výše zmíněných praktik má ještě jedno eso v rukávu – členství v tzv. Purple skupině. Ta existuje v Česku už více než 15 let a jedná se o symbioticky fungující ekosystém fintech společností, mezi které patří několik brokerů, společnost vyvíjející platební portál, či fond investující do startupů a nadační fond.

Sounáležitost s Purple skupinou dává Fintokei hned několik výhod oproti konkurenci. Jednou z nich je možnost opřít se o bohaté sdílené zkušenosti expertů z Purple skupiny a využívat obchodní infrastrukturu Purple brokerů v podobě serverů a propojení s mezibankovním trhem. V porovnání s některými konkurenčními firmami, které vznikají jako startupy několika málo nadšenců, stojí Fintokei na opravdu solidních základech.

Fintokei otevírá dveře do světa prop tradingu i začátečníkům

Může se zdát, že prop trading je pouze pro pokročilé obchodníky, ostatně příklad Roberta, který se dle vlastních slov věnuje tradingu už 10 let a z toho 5 let na plný úvazek, toto tvrzení také podporuje. Jenže toto zdání může klamat, zejména v případě Fintokei. To před nedávnem spustilo speciální program StartTrader, který je určen začínajícím obchodníkům.

Právě začátky jsou v tak těžké disciplíně, jakou je trading, nejtěžší. Jak říká Robert:

“Ze začátku jsem se učil sám, četl jsem ebooky, články, sledoval videa a různé tutoriály. Časem jsem si ale řekl, že nejlepší investice je přece do sebe samého a rozhodl jsem si zaplatit nějaké kurzy. Těch jsem vyzkoušel několik, zejména v různých Forexových skupinách. Musím se ale přiznat, že jsem byl celkem zklamaný, protože ve většině případů šlo o podvody. Časem člověk pochopí, že ti skuteční obchodníci si nemusí vydělávat prodáváním kurzů…

To je také to, co mě na současném stavu online tradingové komunity tak demotivuje. Přijde mi totiž, že se na sociálních sítích objevuje strašně moc “influencerů”, kteří mají zaručený tip na to, jak zbohatnout tradingem. Ve výsledku jde většinou ale o scam. To samé platí pro signálové skupiny, které nabízejí splnění výzvy – prosímvás, pokud čtete tyto řádky a uvažujete nad něčím podobným, nechoďte do toho.

Program StartTrader od Fintokei učí začínající obchodníky navyknout si na tempo prop tradingových výzev pomalejším tempem. Důraz se zde klade zejména na zvládnutí správných návyků spojených s řízením rizika, než na generování zisků. Jakmile obchodníci StartTrader splní mohou samozřejmě začít obchodovat na účtech s virtuálním kapitálem a pobírat payouty. Navíc ale budou i připraveni pokořit složitější výzvy a získat ještě větší účty, tak jak to nabízí například program ProTrader.

Závěrem

Fintokei o sobě tvrdí, že jeho cílem je pomáhat obchodníkům urychlit cestu za úspěchem na finančních trzích. Donedávna se mohlo zdát, že je tato služba zaměřena na pokročilejší obchodníky. Program StartTrader i fakt, že objem vyplacených payoutů překročil 100 000 000 korun, svědčí o tom, že tato česká prop trading firma pomáhá obchodníkům bez rozdílu.

Zdroj: Fintokei

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

investice

Zařazenopá 06.09.2024 10:09:00
ZdrojRoklen24
Originálroklen24.cz/fintokei-svym-klientum-vyplatilo-uz-pres-100-milionu-korun-zde-je-pribeh-jednoho-z-nich/
KategorieNezařazené, investice
AutorRoklen24
guidhttps://roklen24.cz/?p=162867

Související témata

Farmaceutické firmy

Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.