V Jindřichově Hradci se bude od roku 2026 čepovat pivo Jindra, smlouva s nájemcem pivovaru a restaurace byla podepsána

Pivo Jindra.jpg

V rámci investiční akce „NOVÁ EPOCHA PIVOVARU PÁNŮ ZLATÉ RŮŽE“ dojde k vybudování pivovaru a multifunkčního centra, jehož součástí bude také restaurace. V květnu 2024 byl vyhlášen záměr pronájmu nebytových prostor sloužících k podnikání pro účely právě pivovaru a restaurace.

Po předchozím schválení radou města a na základě souhlasu Ministerstva průmyslu a obchodu ve čtvrtek 5. září 2024 podepsali starosta Michal Kozár za město Jindřichův Hradec (jako pronajímatel) a zástupce firmy Kapitán JIH s.r.o (jako nájemce) smlouvy na pronájem pivovaru a současně na pronájem restaurace.

Společnost Kapitán JIH je největším distributorem alko a nealko nápojů v regionu. Pivo ponese název JINDRA. „Tento název se mi líbí, jasně ukazuje vztah k městu a patriotismu, značí hravost i energii a je vlastně vyslovitelný i pro zahraniční turisty… jen si to řekněte Jindra, Yeen-drah, Dzindrah,“ pochválil nápad starosta města Michal Kozár. „Chceme městu vrátit ztracenou pivovarnickou pýchu a vytvořit příjemné místo pro celoroční trávení volného času pro jednotlivce i rodiny,“ řekl Jiří Bílý. Hlavním distribučním kanálem bude vlastní velkoobchod společnosti se stabilní a rozsáhlou klientelou. „Přímým distribučním kanálem a zároveň showroomem bude pivovarská restaurace přímo v objektu, kterou budeme také provozovat. Doplňkový prodej bude probíhat na e-shopu. Bude také možnost zakoupit si i dárkové balení přímo v pivovaru,“ dodal Bílý.

„Naším cílem bylo, aby smlouva o nájmu byla podepsaná souběžně s probíhající stavbou, aby si nájemci mohli se zhotovitelem upřesnit požadavky. Jsem rád, že se to podařilo. Počítáme s tím, že celý objekt by měl být v provozu od roku 2026,“ řekl místostarosta Radim Staněk.

„Letos si připomínáme 200 let od narození Bedřicha Smetany, jehož otec byl nájemcem panského pivovaru. Pro novou éru tohoto objektu si budeme letošní rok pamatovat nejen jako připomenutí jubilea tohoto významného hudebního skladatele, ale jako nový začátek celého pivovarnictví v Jindřichově Hradci,“ doplnil místostarosta Bohumil Komínek.

V nabídce by měla být světlá desítka, jedenáctka, dvanáctka, ale i sezónní speciály, radlery a kolekce zajímavých obalů. Restaurace by měla mít celoroční, každodenní provoz, s nabídkou menších nezávazných jídel „tapas“, fúzí české a globální kuchyně a měla by používat suroviny primárně od lokálních dodavatelů.


Zařazenopo 09.09.2024 09:09:00
ZdrojJindřichův Hradec
Origináljh.cz/cs/aktuality/v-jindrichove-hradci-se-bude-od-roku-2026-cepovat-pivo-jindra-smlouva-s-najemcem-...
guidwww.jh.cz clanek 359063

Související témata




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.