Krajští radní vybrali dodavatele zemního plynu pro Krajskou nemocnici Liberec

Dodávky zemního plynu na příští rok pro Krajskou nemocnici Liberec (KNL) zajistí firma Bonett Energie a.s., a to za nabídkovou cenu 1.097,00 korun bez DPH za MWh. Rozhodli o tom krajští radní na svém včerejším mimořádném jednání.

„Opět jsme zvolili variantu přes dynamický nákupní systém, který se nám již v minulosti osvědčil. Je to flexibilní nástroj, který umožňuje podle zákona o zadávaní veřejných zakázek reagovat pružněji a rychleji. Je to mnohem operativnější, než tomu je například v otevřeném výběrovém řízení, kde proces trvá někdy i několik měsíců,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky. „Letos jsme dodavatele na zemní plyn pro Krajskou nemocnici Liberec, tedy i pro pobočky ve Frýdlantu a Turnově, vybírali ze 4 účastníků. Jako nejvýhodnější jsme pak vybrali nabídku dodavatele Bonett Energie a.s. Společnost Bonett Energie jako licencovaný obchodník s energiemi dodává v současnosti zemní plyn pro průmyslovou výrobu a výrobu tepla. Jako licencovaný obchodník s energiemi nabízí dodávky středním a velkým společnostem v segmentu B2B. Nabídka dodávek je určena průmyslovým společnostem, nadnárodním korporacím a municipalitám, které využívají zemní plyn pro vytápění svých provozů. Díky možnostem využití podzemních zásobníků garantuje Bonett zajištění bezpečných dodávek po celé zasmluvněné období. Celkové předpokládané množství dodávky zemního plynu činí 20.697 MWh.“

Krajští radní již 18. června 2024 rozhodli o výběru dodavatele elektrické energie v napěťové hladině nízkého napětí pro 710 odběrných míst pro 111 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 12.424 MWh, a tím byla Pražská plynárenská, a.s. za nabídkovou cenu 2.668 korun bez DPH za 1 MWh silové elektřiny. Dne 20. srpna vybrala krajská rada dodavatele innogy Energie, s.r.o. pro sdružené dodávky elektřiny v napěťové hladině vysokého napětí pro 17 odběrných míst pro 16 pověřujících zadavatelů v celkovém předpokládaném objemu 7.179 MWh, a to za nabídkovou cenu přičítacího koeficientu pro postupný nákup 188 korun bez DPH za MWh. V týž den rozhodovali krajští radní o výběru stejné firmy pro dodávky silové elektřiny ve vysokém napětí v celkovém objemu 11.996 MWh pro 5 odběrných míst pro 2 pověřující zadavatele – Krajskou nemocnici Liberec a Nemocnici s poliklinikou v České Lípě – s nabídkovou cenou přičítacího koeficientu pro postupný nákup 181 korun bez DPH za MWh. Ten bude pokračovat do konce letošního roku.


Zařazenost 11.09.2024 10:09:00
ZdrojLiberecký kraj
Originálkraj-lbc.cz/aktuality/krajsti-radni-vybrali-dodavatele-zemniho-plynu-pro-krajskou-nemocnici-liberec-...

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.