Představení možností kongresové a incentivní turistiky v ČR cestovním kancelářím z Tchaj-wanu

18.09.2024 / 05:27 | Aktualizováno: 18.09.2024 / 05:52

V rámci projektu ekonomické diplomacie (PROPED) jsme zorganizovali ve spolupráci s agenturou CzechTourism pobyt v ČR pro skupinu tchajwanských cestovních kanceláří s cílem představit potenciál kongresové a incentivní turistiky v ČR.

V létě probíhala v České republice významná incomingová mise, jejímž cílem bylo seznámit tchajwanské cestovní kanceláře s novými atraktivitami a možnostmi, které Česká republika nabízí. Mise se zaměřila především na oblast kongresové a incentivní turistiky, s cílem dále podpořit růst cestovního ruchu z Tchaj-wanu do ČR.

Delegace tchajwanských cestovních kanceláří navštívila několik zajímavých lokalit v České republice. Mezi navštívenými místy byla Praha, Třešť, Herálec, Brno, Čeladná a Ostrava. Program zahrnoval nejen prohlídky nových hotelů (tedy ty, které TW cestovní kanceláře zatím nevyužívají), ale i prezentace míst vhodných pro pořádání konferencí, zážitkovou turistiku či restaurace.

Dolní Vítkovice

Dolní Vítkovice

V Praze byla zvláštní pozornost věnována historickým a moderním konferenčním prostorám, zatímco Třešť a Herálec nabídly unikátní kombinaci historického kouzla a moderního komfortu. Brno se představilo jako dynamické město s inovativními prostory pro kongresy a incentivní akce. Čeladná a Ostrava přinesly zážitkovou turistiku a nové možnosti pro rozmanité aktivity v přírodě i městském prostředí.

Podle zpětné vazby od tchajwanských účastníků mise byly velmi pozitivně hodnoceny nejen nádherné prostory hotelů, ale také kvalita konferenčních míst a zážitkové turistické nabídky. Zástupci tchajwanských cestovních kanceláří ocenili širokou škálu možností pro kongresovou turistiku, stejně jako atraktivní ceny, které Česká republika nabízí. Tato zpětná vazba svědčí o solventnosti tchajwanských turistů a jejich ochotě investovat do kvalitního zážitku, který Česká republika může nabídnout.

Příliv tchajwanských turistů do České republiky v posledních letech vykazuje rostoucí trend. V roce 2023 dosáhl počet tchajwanských turistů v ČR 141,5 tis. osob (po Korejské republice je Tchaj-wan 2. největší zdrojovou destinací v Asii). Za prvních 6 měsíců roku 2024 přijelo do ČR přes 84 tis. tchajwanských turistů, což představuje meziroční nárůst o téměř 60 % (dle ČSÚ). Tento trend ukazuje nejen na rostoucí zájem o českou kulturu a historické památky, ale také na rostoucí povědomí o České republice jako o atraktivní destinaci pro kongresy a incentivní akce.

Tchajwanští turisté jsou známí svou vysokou solventností a otevřeností vůči novým zážitkům, což činí Českou republiku atraktivní destinací pro různé typy turistických balíčků. Jejich zájem o zážitkovou turistiku a kongresové akce vytváří příležitosti pro rozvoj nových produktů a služeb, které mohou obohatit českou turistickou nabídku.

V této souvislosti také avizujeme, že Česká ekonomická a kulturní kancelář v Tchaj-peji ve spolupráci s agenturami CzechTourism a CzechInvest připravuje český pavilón na největším veletrhu cestovního ruchu Taipei International Travel Fair (ITF 2024, 1. – 4. 11. 2024 v Tchaj-peji). Pro české poskytovatele služeb v cestovním ruchu tímto nabízíme možnost prezentace svých služeb na veletrhu a doprovodném B2B setkání. Zájemci o účast se mohou registrovat na emailových adresách: katerina.heinischova@mzv.gov.cz a pavlik@czechtourism.com.

Pozitivní hodnocení cestovních kanceláří z mise a aktuální rostoucí trend přílivu tchajwanských turistů ukazují na silný potenciál pro další rozvoj a posílení turistických vazeb mezi Českou republikou a Tchaj-wanem. S pokračujícími investicemi do kvality služeb a nabídky má Česká republika všechny předpoklady stát se velmi oblíbenou destinací pro tchajwanské turisty hledající nové a vzrušující zážitky.

Autor: Kateřina Heinischová, vedoucí ekonomické sekce, Česká ekonomická a kulturní kancelář v Tchaj-peji



Zařazenost 18.09.2024 05:09:00
ZdrojMZv ČR Ekonomická a kulturní kancelář Taipei
Originálmzv.gov.cz/taipei/cz/obcho_a_ekonomika/projekty_ekonomicke_diplomacie/predstaveni_moznosti_kongresov...



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.